Jaunimo centre esi saugus ir laukiamas

berzvinskaiteAtviras jaunimo centras, įsikūręs prie Šakių rajono savivaldybės jaunimo kūrybos ir sporto centro, startuoja su naujomis veiklomis, numatytomis pagal  „Esu saugus ir laukiamas“ programą, kurią iki šių metų gruodžio 31 dienos finansuoja Jaunimo reikalų departamentas.  

Pasak centrui vadovaujančios darbo su jaunimu specialistės Juditos Beržinskaitės, šio projekto dėka buvo gauti 8 tūkst. 500 litų, kurie leis jaunimui organizuoti tiek amatų mokymus, tiek teminius ir filmų peržiūrų vakarus. Atviras jaunimo centras jau įsigijo ženkliukus su centro logotipais, viešina savo veiklas, stengdamasis pritraukti kuo daugiau jaunimo. Tiesa, vasarą tai sudėtingiau nei šaltuoju metu, mat daug šakiečių išsivažinėjo – kas atostogauja, kas uždarbiauja. Tad į renginius jų susirenka vis mažiau ir mažiau.  

Nepaisant to, darbas Atvirame jaunimo centre virte verda. Kiekvieną trečiadienį nuo 15 val. čia vyksta amatų mokymai, į kuriuos susirenka iki dešimties šakiečių. Jie iš polimerinio molio mokėsi pasidaryti smilkalines, papuošalus ir šiaip širdžiai mielus niekučius. Kitą kartą jie turės galimybę pasimokyti lankstinių iš popieriaus meno, susipažins su kitokiais amatais. Ketvirtadieniais centre jaunimo pageidavimu vyksta filmų peržiūrų vakarai, pritraukiantys vis daugiau lankytojų.

Prieš savaitę Atvirame jaunimo centre vyko pirmasis teminis vakaras, kuriame buvo kalbama apie savanorystę. J.Beržvinskaitės teigimu, tai tarsi įvadas į visai netrukus prasidėsiančias prieš porą metų Šakiuose startavusios  savanorystės skatinimo programos „Patsaunoris“ veiklas, suteikiančias rajono jaunimui galimybę tobulėti  asmeninėje, socialinėje ir profesinėje srityse. Nors šiame vakare dalyvavo tik dešimt jaunų žmonių, tačiau pats renginys dėl to nenukentėjo, galima sakyti, net tapo atviresnis. Mat susirinkusieji drąsiau išsakė nuomonę, pasidalijo savo geromis ir blogomis savanorystės patirtimis, diskutavo, kodėl verta savanoriauti, susipažino su visais veiklos pliusais ir minusais. Be to, visi susirinkusieji buvo informuoti, kurios įstaigos šiemet prisijungs prie „Patsaunoris“ projekto ir lauks jaunų žmonių pagalbos. Tai Probacijos tarnyba, Šakių vaikų globos namai, vaikų lopšelis – darželis „Klevelis“, VO „Gelbėkit vaikus“, Zanavykų muziejus ir Šakių kultūros centras. Tikimasi, kad tai tik pradžia - vėliau į savanorystės projektą įsijungs ir kitos įmonės bei organizacijos.

„Džiugu, kad sulaukėme ir jaunųjų menininkų pasiūlymo -  pagyvinti, išpiešti pilkas ir nepatrauklias centro patalpų sienas. Mums belieka sulaukti gerų orų, kad galėtume atsidaryti langus, įsigyti dažų ir pasitarti su pažįstamu dizaineriu, - pasakojo darbo su jaunimu specialistė.  –  Aišku labiausiai reikėtų atnaujinti tamsią ir siaurą mūsų laiptinę. Čia norėtųsi matyti žalią pievą su žydinčiom saulutėm.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.