Vismantė ir toliau gyvenimą sieja su muzika

vasaityte smuikasDaugelis abiturientų jau žino stojimų į aukštąsias mokyklas rezultatus bei kuria tolimesnius gyvenimo planus. Jie paaiškėjo ir šiemet abitūros egzaminus išlaikiusiai Vismantei Vasaitytei.
 
Nuotr. Nuo mažumės muzikuojanti Vismantė Vasaitytė toliau dainavimo paslapčių semsis Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.
 
Dainuoja nuo mažens

Tikriausiai prisimename kadaise buvusią mažutę mergytę Vismantę, drąsiai stojusią prieš publiką ir gražiomis dainomis nuspalvinusią ne vieną renginį. „Nuo mažų dienų pradėjau savo kelionę per muzikos pasaulį, daina mane lydi nuo kūdikystės ir tikrai lydės. Trejų metukų mama pradėjo vesti į dainavimo pamokas pas mokytoją Ingirą Jakienę. Po dvejų metų pirmą kartą lipau konkurso „Dainų dainelė” scenos laipteliais ir tapau laureate“,- prisiminė V. Vasaitytė ir pridūrė, kad dar po metų pradėjo lankyti Šakių meno mokyklą. Čia ji įgijo dainavimo ir smuiko specialybes. „Tada dainavimo paslapčių mane mokė Violeta Bosaitė“, – sakė mergina.

Dar būdama maža suprato, jog be muzikos ir dainos ateities ji neįsivaizduoja. „Padirbėjusi su mokytoja Edita Legotiene galutinai nusprendžiau mokslus tęsti Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje. Čia mokiausi trejus metus. Įgijau ne tik sceninės, bet ir gyvenimiškos patirties pas geriausius dėstytojus: Birutę Sodaitytę, Džuljetą Sklėrienę, Jolantą Geniušienę ir daugelį kitų“, – pasakojo Vismantė.

Išsipildė svajonė

Bėgantys metai užaugino ir Vismantę. Ji šiemet įgyvendino vieną svarbią gyvenimo svajonę. „Štai šiais metais išsipildė mano svajonė. Įstojau į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Čia mokysiuosi klasikinio dainavimo“, – džiaugėsi pašnekovė.

Gerai abitūros egzaminus išlaikiusi V. Vasaitytė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje gavo valstybės finansuojamą vietą. „Vis dar negaliu atsidžiaugti ir nekantrauju, kada galėsiu pradėti lankyti paskaitas ir gilinti žinias kultūrinėje aplinkoje, būtent ten, kur jaučiuosi geriausiai. Tai naujo gyvenimo etapo pradžia. Tapau studente, o tokie žingsniai man labai svarbūs“, – džiaugėsi šakietė ir pripažino, jog viso to sunkiau būtų buvę siekti, jei ne nuolat palaikanti šeima, draugai ir geros valios žmonės, negailintys gerų gyvenimiškų patarimų. „Reiškiu didžiulę pagarbą bei dėkingumą visiems, kurie prisidėjo ir vis dar prisideda prie mano svajonių išsipildymo“, – dėkojo V. Vasaitytė.

Giedrė Merčaitienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.