Lekėčių mokykloje – lietuvių kalbos olimpiada

Jau trečiąkart pavasariais susirenka Šakių rajono mokyklų komandos į 5–8 klasių lietuvių kalbos olimpiadą. Šįkart atsakomybė rengti olimpiadą teko praėjusių metų nugalėtojams – Lekėčių mokyklai.

Balandžio 7 dieną į Lekėčius atvyko beveik visų rajono mokyklų komandos: Griškabūdžio, Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos, Lukšių Vinco Grybo gimnazijų, Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro, Plokščių mokyklos-daugiafunkcio centro, Gelgaudiškio, Kidulių, Kriūkų, Sintautų, Slavikų ir Šakių ,,Varpo“ pagrindinės mokyklos.
 
2016-ieji Lietuvoje paskelbti vietos bendruomenių metais, todėl renginį pradėję Lekėčių mokyklos moksleiviai supažindino su savo krašto bendruomene, o vėliau komandos išradingai, su humoru ir dainomis pristatė savąsias. Įdomiausias prisistatymas – Lukšių Vinco Grybo gimnazijos komandos.

Pagrindinė ir svarbiausia rungtis – teksto suvokimo ir kalbos žinių taikymo užduotys. Komandų kapitonai rungėsi, kas geriausiai išmano tautosaką – mįsles, patarles, kiti komandų nariai tuo metu sprendė žodžių grandinėles. Šių metų nugalėtojais tapo Šakių ,,Varpo“ pagrindinės mokyklos komanda, antri – Griškabūdžio gimnazija, treti – Gelgaudiškio pagrindinė mokykla.

Jau tapo tradicija, kad olimpiados dalyviai ne tik išbando jėgas, kas geriausiai moka gimtąją kalbą, bet ir susipažįsta su savojo rajono kultūra ir istorija, tad Lekėčiuose svečiai aplankė Linos ir Ginto Čekauskų etnografinį muziejų, Lekėčių bendruomenės moterų klubo kulinarinio paveldo namus, Vidmanto Mašanausko etnografinę kolekciją Lekėčių mokykloje. Atsisveikindami visi dėkojo rengėjams už šiltą priėmimą ir malonius įspūdžius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.