Pavasaris į sceną atnešė spektaklius

scenos pavasaris
Nuotr. Teatrų šventėje „Scenos pavasaris 2017“ pasirodė ir Šakių kultūros centro šiuolaikinių šokių grupė „Viva“. Kolektyvas scenoje parodė žiūrovus sujaudinusį šiuolaikinio šokio spektaklį „Mano Aš“.


Gegužės 8–12 d. Šakių „Varpo“ mokykloje vyko vaikų ir jaunimo teatrų šventė „Scenos pavasaris 2017“. Tradicinio, nuo mokyklos įkūrimo pradžios gyvuojančio renginio metu visą savaitę mokyklos aktų salėje karaliavo spektakliai. Per penkias dienas žiūrovai išvydo 16 vaidinimų.
 
Teatrų šventė „Scenos pavasaris 2017“ buvo skirta tiek mažesniems, tiek vyresniems moksleiviams. Šventės metu scenoje pasirodė ne tik mūsų rajono teatrų kolektyvai, tačiau ir svečiai iš Kauno lėlių teatro, Birštono gimnazijos, Kauno šv. Mato gimnazijos teatro studijos „Kubas“, Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų teatro dirbtuvių „2gnas“, Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ ir Kauno Martyno Mažvydo pagrindinės mokyklos.

Iš mūsų rajono scenoje pirmieji pasirodė Slavikų pagrindinės mokyklos auklėtiniai, kurie 8–10 klasių mokiniams parodė vaidinimą pagal Antano Untulio dramatišką jaunystės istoriją – „Staigus posūkis“ (režisierė Galina Sniečkuvienė). Patiems mažiausiems, 1–2 kl. mokiniams, vaidinimą parodė Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos mokiniai, jie suvaidino Danguolės Dubinienės pasaką „Daktaras Aiskauda“ (režisierė Onutė Unikauskienė). Šakių „Varpo“ mokyklos dramos studija 4–8 kl. mokiniams parodė vaidinimą pagal Nijolės Kepenienės pjesę – „Uvertiūra penkiems sidabriniams šaukšteliams“ (režisierė Vilija Meškaitienė, scenografė Jūratė Žalnorienė, choreografė Laura Saunorienė).

Antrąją teatrų šventės dieną Petro Cvirkos pasaką „Lapė karalienė“, kurią inscenizavo Eugenijus Ignatavičius, 4–8 kl. mokiniams suvaidino Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos auklėtiniai, o vaidinimą režisavo Laimutė Gončaruk.

Trečią šventės dieną vainikavo Griškabūdžio kultūros centro jaunimo teatras, 8–10 kl. mokiniams parodęs lyrinę komediją pagal Sauliaus Šaltenio pjesę „Škac, mirtie, visados škac...“ (režisierė Rasa Uzialienė). Priešpaskutinę šventės dieną pirmieji scenoje pasirodė vėlgi griškabūdiečiai. Griškabūdžio gimnazijos auklėtiniai mažiausiems (1–2 kl.) parodė vaidinimą pagal Anelės Kairaitienės pjesę – „Knyga suranda draugą“ (režisierė Lina Sinkevičienė).

Visi su nekantrumu „Scenos pavasaryje“ laukė ir sulaukė balandžio 30 d. debiutavusio Šakių kultūros centro šiuolaikinių šokių grupės „Viva“ šiuolaikinio šokio spektaklio „Mano aš“ (choreografai Laura Saunorienė ir Marijonas Staniulėnas). Kiekvienas, pamatęs šį spektaklį, ko gero, atpažino jausmus, kuriuos jau kažkada patyrė: vienatvę, nelaimingą meilę, savęs ieškojimą, nusivylimą, pakilimą ir nuosmukį. Spektaklyje „Mano aš“ didžiausias dėmesys skiriamas jauno žmogaus emocinio lauko nagrinėjimui.

Lekėčių laisvalaikio centro kolektyvas 6–8 kl. mokiniams parodė spektaklį pagal Rebekos Unos dramą „Atjunk“ (režisierė Vaida Brazaitienė). 5–8 kl. mokiniams buvo rodoma „Varpo“ mokyklos literatūrinė kompozicija „Dedu tašką“ (režisierė V. Meškaitienė).

Visą savaitę trukusią teatrų šventę vainikavo Šakių „Varpo dramos“ studijos bei „Žiburio“ gimnazijos auklėtinių spektaklis pagal Keturakį „Amerika pirtyje“ (režisierė V. Meškaitienė, kostiumų autorė Audronė Vorevičienė, scenografas Algimantas Vorevičius).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.