Didžioji dalis abiturientų studijuoja aukštosiose mokyklose

Praėjusiais mokslo metais vidurinį išsilavinimą įgijo 239 (2017–2018 m.m. – 269) rajono moksleiviai. Kaip informavo savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius, didžioji dalis, t.y. 120, rinkosi studijas aukštosiose mokyklose: 66 mokosi universitetuose, du iš jų – užsienyje, 54 – kolegijose. Į profesines mokyklas įstojo 26 abiturientai.

Daugiausiai moksleivių, net 45 iš 121 baigusio, į aukštąsias universitetines Lietuvos mokyklas išleido Šakių „Žiburio“ gimnazija. Studijas universitetuose pasirinko ir po aštuonis Lukšių Vinco Grybo ir Griškabūdžio gimnazijų moksleivius, trys Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos bei du Lukšių Vinco Grybo gimnazijos Gelgaudiškio skyriaus abiturientai.
 
Populiariausiomis daugelį metų iš eilės išlieka studijos Vytauto Didžiojo universitete (šiemet įstojo 18 moksleivių), Vilniaus universitete (įstojo 16 moksleivių) ir Kauno technologijos universitete (įstojo 16 moksleivių). Du abiturientai išvyko mokytis į užsienio universitetus. Abu iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos. Vienas pradėjo studijas Hanzės taikomųjų mokslų universitete Groningene (Šiaurės Olandija), kitas – Bredos taikomųjų mokslų universitete (Nyderlandai).  

Mokslą kolegijose tęsia 33 Šakių „Žiburio“ gimnazijos abiturientai, po šešis Griškabūdžio ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijų moksleivius, keturi Lukšių gimnazistai ir penki šios gimnazijos Gelgaudiškio skyriaus abiturientai.

Populiariausia neuniversitetine aukštąja mokykla išlieka Kauno kolegija (įstojo 34 moksleiviai). Vilniaus kolegiją rinkosi tik septyni abiturientai. Profesinėse mokyklose specialybės šiemet mokosi 26 jaunuoliai.

Kaip ir kasmet, ne visi abiturientai pasirinko mokslus – 64 jaunuoliai dirba, 27 iš jų – užsienyje. Kariuomenėje tarnauja 22 abiturientai: 12 iš Šakių „Žiburio“ gimnazijos, keturi iš Griškabūdžio gimnazijos, trys iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos, vienas iš Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ir du iš šios gimnazijos Gelgaudiškio skyriaus. Baigę mokyklą savanorystę rinkosi du gimnazistai, dėl tolimesnio gyvenimo kelio neapsisprendė (nesimoko ir nedirba) penki jaunuoliai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.