Su mokykla atsisveikino dailininkai, šokėjai ir muzikantai

meno mokykla absolventai
Gelgaudiškio dvare vykusios šventės metu mokyklos baigimo pažymėjimai įteikti 31 moksleiviui. Šakių r. meno mokyklos nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Trečiadienį Gelgaudiškio dvare vyko Šakių rajono meno mokyklos absolventų išleistuvės. Mokyklos baigimo pažymėjimai įteikti 31 moksleiviui, o ši karta, kaip sako mokyklos administracija, ypač šilta.

Šiais metais mokyklą baigė antroji Šokio skyriaus, 24-oji Dailės skyriaus ir 59-oji Muzikos skyriaus laida. Šokio ir Dailės skyrius baigė po šešis absolventus, o Muzikos skyriuje pagrindinio ugdymo programą baigė 13 mokinių, du baigė mėgėjų ugdymo ir vienas muzikos išplėstinio ugdymo programą.

„Labai šilta laida“, – pripažįsta Meno mokyklos direktorius Einaras Martinaitis.

Jam pritardama pavaduotoja ugdymui Ramunė Valaitienė teigia, jog ypač glosto širdį vaikų padėkos ir prisipažinimai, kad jie tik dabar suvokę, ką jiems išties davė Meno mokykla.

„Visiškai nuperka tas, kad jie supranta, ką jie gavo ir kas įvyko. Nėra didesnės padėkos. Vadinasi, mūsų misija įvykdyta“, – sako E. Martinaitis ir pateikia konkretų pavyzdį, kaip vienas iš absolventų mokslus mokykloje norėjęs mesti, tačiau direktoriui jį pavyko perkalbėti, o dabar, jau atsiėmęs diplomą, vaikinas pripažinęs, kad šią mokyklą baigti išties yra kieta, o įgytos žinios neįkainojamos.

Administracijos vadovams ypač džiugu, kad, pavyzdžiui, Šokio skyrių baigusios merginos visos in corpore nusprendė mokytis toliau ir pasirinko tęstinę ugdymo programą.

Ypač atsidavusiu muzikai įvardija išplėstinę saksofono ugdymo programą pabaigusį Adomą Vensą, kuris šio instrumento nepaleidžia kone dešimt metų, dalyvauja ir varžosi konkursuose su aukščiausio lygio pučiamųjų meistrais. Vienas tokių konkursų – Juozo Pakalnio jaunųjų atlikėjų.

Tačiau yra ir tokių mokinių, kurie jau atsiima ir antrą mokyklos baigimo pažymėjimą. Štai Hermann Haase anksčiau buvo įgijęs fortepijono specialybę, o šiais metais įveikė mokslus ir Dailės skyriuje. Urtė Makūnaitė buvo baigusi fortepijono klasę, o dabar – fleitos mėgėjų programą. Tokie pavyzdžiai, sako R. Valaitienė ir E. Martinaitis, tik įrodo, kad kelionė per meno pasaulį tiems vaikams tikrai nuostabi, auginanti ir teikianti vilties, kad būtent jie bus kultūros sodo puoselėtojai, nesvarbu, kad šiandieninėje visuomenėje dažnai bandoma materialiems dalykams suteikti didesnę prasmę nei tikrosioms vertybėms.

Ne ką mažiau gražių žodžių savo ugdytiniams skiria ir Dailės skyriaus vadovė Lolita Rūgytė. Būtent jos ir skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio vadovaujami absolventai darė baigiamuosius darbus, kurie ypač įvairaus žanro.

„Buvo ir skulptūros, ir grafikos, ir tapymo ant marškinėlių, koliažų, akvarelės liejimo ar prisilietimo prie nužmogėjimo, vertybių temos. Be to, jiems teko išbandymas, kad darbus teko gintis nuotoliniu būdu“, – kalbėjo L. Rūgytė.

Nė vienas iš mokytojų neabejoja, kad tai, ko išmoko šioje mokykloje, neįmanoma prarasti, netekti, pamesti ar parduoti, tad viliasi, kad mokyklos ugdytiniai tai ir išsaugos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.