Tėvai jau gali kreiptis dėl socialinės paramos

valgykla maistas
Nuo rudens nemokamą maitinimą, kaip ir pernai, be atskiro tėvų prašymo gaus priešmokyklinukai, pirmokai ir antrokai. „Draugo“ archyvo nuotr.

Šeimos jau gali teikti prašymus dėl nemokamo mokinių maitinimo mokykloje ir paramos mokinio reikmėms įsigyti.
 
Priešmokyklinukams, pirmokams ir antrokams nemokami pietūs ugdymo įstaigose bus organizuojami be atskirto tėvų prašymo. Tėvai (globėjai) turi teisę tiek atsisakyti šios paramos (per mokyklos administraciją), tiek vėl kreiptis dėl jos skyrimo.

Socialinę paramą mokiniams galės gauti ir mokiniai, ne vyresni kaip 21-erių metų, kurie mokosi pagal suaugusiųjų ugdymo programas.

Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą mokinio reikmenims įsigyti (92 Eur), jeigu pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų neviršija 220,50 Eur. Yra taikomos išimtys, kai šeimoje yra trys ir daugiau vaikų arba susiduriama su liga, nelaimingu atsitikimu, socialine rizika, tuomet atvejis vertinamas individualiai.

Socialinė parama skiriama mokiniams, kurie mokosi bendrojo ugdymo mokyklose, profesinio mokymo įstaigose, ikimokyklinio ugdymo mokyklose ar kitose švietimo įstaigose pagal bendrojo ugdymo programas, priešmokyklinio ugdymo programą ar suaugusiųjų ugdymo programą.

Prašymą dėl nemokamo maitinimo gali pateikti vienas iš mokinio tėvų ar kitų bendrai gyvenančių pilnamečių asmenų, globėjų (rūpintojų), pilnametis mokinys ar nepilnametis mokinys, kuris yra susituokęs. Dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti pareiškėjas gali  kreiptis  iki 2022 m. spalio 5 d., dėl nemokamo maitinimo galima kreiptis visus mokslo metus.

Dėl socialinės paramos mokiniams reikia kreiptis į deklaruotos gyvenamosios vietos seniūniją, o jeigu gyvenamoji vieta nedeklaruota – į seniūniją, kurioje gyvenama. Prašymai gali būti teikiami ir internetu Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje www.spis.lt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.