Ankstyvosiose prevencijos programose – septynios rajono švietimo įstaigos

Nevyriausybinė ne pelno siekianti organizacija „Vaiko labui“ jau daugiau kaip dešimt metų  dirba siekdama padėti vaikams augti linksmais ir laimingais, stengdamasi kurti jiems emociškai saugesnę aplinką. Į jos įgyvendinamas tarptautines ankstyvosios prevencijos programas šiemet įsijungė septynios mūsų rajono švietimo įstaigos.
 
2013 - 2014 mokslo metais programoje „Zipio draugai“, kuri mokys ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikus, kaip įveikti  kasdienius sunkumus, suvokti savo jausmus ir kalbėti apie juos, ieškoti priimtiniausių būdų susitvarkyti su savo jausmais, dalyvauja šios rajono švietimo įstaigos: Šakių lopšelis - darželis „Klevelis“, Šakių „Berželio“ mokykla, Paluobių pagrindinė mokykla, Griškabūdžio ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos.

Naujai sukurta ir šiemet vykdoma ankstyvosios prevencijos programa „Įveikiame kartu“ skirta 7 – 9 metų vaikams. Ji padės ugdyti vaikų atsparumą neigiamai aplinkos įtakai.  Prie programos „Įveikiame kartu“ šiemet prisijungė Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos.

Ankstyvąsias prevencijos programas įgyvendinanti organizacija teigia, kad labai svarbu nuo mažų dienų rūpintis vaiko emocine gerove bei stiprinti jo psichikos sveikatą, kad ateityje  nereikėtų spręsti rimtų psichologinių ar kitokių problemų, įveikti priklausomybių.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px