Kasmetinėje konferencijoje dalyvavo ir Šakių dekanato tikybos mokytojai

Rugpjūčio 27 dieną Prienuose vyko tradicinė kasmetinė Vilkaviškio vyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų rudens konferencija. Joje dalyvavo ir apie 20 Šakių dekanato tikybos mokytojų.  
 
Konferencijos, prasidėjusios Šv.Mišiomis Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje, dalyvius pasveikino vyskupas Rimantas Norvila. Ganytojas ragino susirinkusiuosius neprarasti vilties ir net sunkiausiose situacijose pasitikėti Dievu, jam pavedant ir naujuosius mokslo metus. „Būkite stiprūs, kad gyvenimo smulkmenos neišmuštų jūsų iš vėžių!“, - linkėjo vyskupas.

Tikybos mokytojai ir katechetai atlieka labai svarbų vaidmenį. Tai, kokius  pagrindus jie padeda per tikybos pamokas, priklauso tolimesnis vaikų dalyvavimas bažnyčios veikloje. Jie nejučiom į parapijos gyvenimą įtraukia ir savo tėvus, ir draugus. Homilijos metu, komentuodamas tos dienos Šventojo Rašto skaitinius, Prienų dekanato dekanas ir vietinės parapijos klebonas Jonas Baliūnas priminė, kad galima turėti itin stiprų žmogišką užnugarį, begalę pažinčių ir talentų, bet be Dievo palaimos vis tiek lydės nusivylimas ir nepasitenkinimas. „Mes vis ieškome tikrosios gyvenimo prasmės, ieškome toli. O reikia tik vieno – reikia tik Dievo artumo. Iš Viešpaties gauname ne tik sustiprinimą, bet ir konkrečias užduotis, tad su didžiuliu užsidegimu atlikime jas!“ – kalbėjo jis.

Konferencijos metu sesuo Daiva Kuzmickaitė skaitė pranešimą „Tikybos mokytojo vaidmuo kuriant atjautos civilizaciją“. Lektorė akcentavo įsijautimo į kito žmogaus rūpesčius svarbą, per tai atrandant ir patį žmogų, ir padedant jam tapti panašiu į Kūrėją. Pateikdama daugybę įtikinamų pavyzdžių lektorė įrodė, kad nėra nė vieno žmogaus, kurio sužeidimo, nusivylimo gyvenimu bei savimi ar Dievu negalėtų nugalėti nesavanaudiška artimo meilė ir laiko skyrimas kitam, esančiam visai šalia: namuose, gatvėje, mokykloje, parapijoje.

Kiek vėliau, vyskupijos Katechetikos centro vadovas kunigas Rytis Baltrušaitis pristatė popiežiaus Pranciškaus encikliką „Lumen fidei“ („Tikėjimo šviesa“), skirtą Tikėjimo metams. Kun. Rytis smulkiai išdėstė, į ką reikėtų atkreipti didesnį dėmesį, kai rugsėjo mėnesį pasirodys enciklikos vertimas, rekomendavo ją naudoti ir pamokų metu.

Konferencijos pabaigoje buvo pagerbti studijas baigę bei brandžius jubiliejus švenčiantys vyskupijos tikybos mokytojai. Pasibaigus sveikinimams, visi rinkosi agapėn, dalijosi metų įspūdžiais.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.