Į iškvietimus vyks ne visais atvejais

Nuo trečiadienio pradėjo veikti policijos pareigūnų reagavimo į C kategorijos pranešimus centras. Tai reiškia, kad policijos pareigūnai skubiai atvyks tik būtinais atvejais, o kitus klausimus spręs nuotoliniu būdu.

C kategorijos pranešimai – tai tie pranešimai, kuomet nekyla grėsmė žmogaus sveikatai ar gyvybei. Į A ir B kategorijos (kuomet yra ar gali kilti reali grėsmė žmogaus sveikatai ir gyvybei) pranešimus policija ir toliau reaguos įprastu būdu.
 
Pranešimų centre dirbantys pareigūnai rinks pirminę informaciją apie įvykį, teiks pasiūlymus policijos įstaigų pajėgų valdymo padaliniams dėl pajėgų siuntimo į įvykio vietą pagal gaunamus pranešimus, teiks konsultacijas ir pagalbą gyventojams nuotoliniu būdu (pavyzdžiui, dėl pareiškimo pateikimo, dokumentų pateikimo būdo ir t.t.). Esant būtinumui, pareigūnai pradės ikiteisminį tyrimą, susijusį su pranešimu, atliks galimus procesinius veiksmus nuotoliniu būdu. Taip pat jie vykdys administracinę teiseną, susijusią su gautu pranešimu, atliks asmenų apklausas ir kitus būtinus veiksmus.

Šiame centre dirbs apie 100 policijos pareigūnų, deleguotų iš visų rajonų, o Šakių policijos komisariatas taip pat delegavo vieną pareigūną. Pareigūnai dirbs nuotoliniu būdu iš namų ar kitos nustatytos vietos, į pranešimus reaguos ne tik telefonu, bet ir elektroniniu paštu ar naudodami vaizdo konferencinį ryšį.

Policija atkreipia dėmesį, kad žmogui paskambinę pareigūnai neprašys jo kontaktinių duomenų, asmeninių elektroninės bankininkystės slaptažodžių, kitos asmeninės informacijos.  
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.