Turite lygiai 60 minučių pabėgti!

pabegimo kambarys
Nuotr. Pabėgimo kambario rengėjai Haroldas Šiuika (kairėje) Šarūnas Poderys ateityje žada ir daugiau pramogų.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Velykinė dovana šakiečiams – atidarytas pirmasis pabėgimo kambarys intriguojančiu pavadinimu –„Kunigo paslaptis“. Jo įkūrėjai šakiečiai Šarūnas Poderys ir Haroldas Šiuika. Pagrindinis pabėgimo kambario principas: dalyvių grupė užrakinama patalpoje, kurioje turi atlikti įvairias užkoduotas logines užduotis bei sugalvoti, kaip iš ten išeiti.

Užeini į nedidelį kambarį, groja sakralinė muzika, žvilgsnis sustoja ties kunigo sutana, uždarius duris pokšteli ir jų užraktas. Raktą reikia rasti pačiam, o kad atskleistum kunigo paslaptį, turi lygiai valandą.

Šakiečiai Š. Poderys ir H. Šiuika aplankė ne vieną pabėgimo kambarį kituose šalies miestuose ir nusprendė tokią pramogą sukurti Šakiuose. Pabėgimo kambariai – šiuo metu Lietuvoje viena populiariausių pramogų, jų lankytojai turi įveikti Hario Poterio, Einšteino paslaptis, iš faraono kapavietės ar iš kitur ištrūkti per 60 min.

Anot vaikinų, žaidimas „Kunigo paslaptis“ sukurtas asmenims nuo 14 metų, kurį rekomenduojama žaisti 3–5 žmonėms. Žaidimo esmė – ištrūkti iš kambario per tam tikrą laiką atlikus įvairias užkoduotas logines užduotis. Tačiau vaikinai visų paslapčių bei laukiančių staigmenų neatskleidžia – nebus azarto.

Š. Poderys prasitaria, kad norint atrakinti spynas ar seifą, raktą gali rasti atidžiai apžiūrėjęs kambarį, o seifo kodą sužinoti išsprendus galvosūkį.

„Čia turi puikią galimybę pasitikrinti savo loginį mąstymą. Pirmieji pabėgimų kambario lankytojai tvirtino, kad patyrė įvairių emocijų, jie užtruko 49 minutes“, – pasakoja H. Šiuika ir priduria, kad žaidžiant reikia pasitikėti ir komandos draugais.

Teiraujamės, ar iš tikrųjų žaidimo dalyviai saugūs. Anot Š. Poderio, visą laiką dalyviai stebimi ekrane, nes pabėgimo kambaryje sumontuotos vaizdo kameros. Jeigu dalyviai nesugeba įveikti vienos ar kitos užduoties, gali paprašyti pagalbos, paskambinę tam skirtu telefonu. Aišku, asmeninius telefonus įsinešti ir fotografuoti draudžiama dėl to, kad dalyviai apsilankę kambaryje neišduotų draugams paslapčių. Tuomet paprasčiausiai bus neįdomu.

„Dalyviai gali patirti galbūt tik momentinę baimę... bet jokių kitų pavojų, kad dalyvis susižeistų ar panašiai, nėra. Dalyvius stebim dėl jų pačių saugumo“, – aiškina H. Šiuika.

Vaikinai pasakojo, kad kambarį įrengė maždaug per tris mėnesius iš asmeninių lėšų, kiek tiksliai investavo – neatskleidžia, tačiau patikina, kad nepigiai atsėjo sumontuota elektroninė technika, vaizdo kameros, patalpų įrengimas. Šakiečiai patys kūrė ir dėliojo užduotis, ieškojo interjero atributikos. Pastarąją surinko iš namų, padėjo draugai ir pažįstami. Tačiau kyla klausimas, kodėl pasirinkta tokia pabėgimo kambario tematika?

„Aplinkybės lėmė: ieškojom temos, daiktų. Radom nemažai religinių paveikslų. Be to, tokia tema pabėgimo kambario Lietuvoje galbūt net nėra“, – tikino pabėgimo kambario sumanytojai.

Naują paslaugą pristatę šakiečiai pasakojo, kad internetinėje paskyroje skelbs greičiausiai užduotį įveikusias komandas, o ateityje – kurs ir daugiau pramogų, kad laisvalaikį galėtų leisti šeimos, įmonės. Vaikinai atvirauja, kad ši veikla – tai jų hobis, o įrengti pabėgimo kambarį jiems buvo labai įdomu.

„Manau, kad Šakiuose yra per mažai pramogų jaunimui, trūksta laisvalaikio praleidimo vietų. Norisi į Šakius įnešti miesto kultūros, nes daugelis žmonių važiuoja pramogauti į didžiuosius Lietuvos miestus“, – svarsto H. Šiuika ir priduria, kad žmonės, apsilankę pabėgimo kambaryje, įsikūrusiame Šakiuose, Kęstučio gatvėje, patirs adrenalino pliūpsnį, gerai praleis laiką.

Valanda pabėgimo kambaryje grupei kainuoja 30 eurų, būtina išankstinė rezervacija.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.