Gyventojų vangumas gali patuštinti pinigines

UAB „Šakių vandenys“ ir toliau tęsia pernai pradėtus nuotekų tinklų statybos darbus Griškabūdžio miestelyje, o kai kuriose gatvėse darbai jau baigti. Tačiau šį pavasarį į Gelgaudiškio, Šakių ir Kudirkos Naumiesčio gyventojų namus užsuks aplinkosaugininkai su tos pačios UAB „Šakių vandenys“ darbuotojais pasižiūrėti, kaip gyventojai jungiasi prie jau įrengtų nuotekų trasų.

Griškabūdyje jau baigti nuotekų tinklų statybos darbai Alyvų, Atžalyno, Draugystės, J. Jablonskio, Novos, Pievų, Stadiono, Suvalkų bei Topolių gatvėse. Čia dabar tvarkoma visa dėl nuotekų tinklų įrengimo darbų subjaurota, iškasinėta teritorija. Anot Griškabūdžio seniūnijos seniūno Sauliaus Naumavičiaus, čia nuotekų tiesėjams bus ką veikti dar ilgai, nes iškasta nemenka teritorija, o tokie darbai greitai nesidaro. Tačiau, anot UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus Kęstučio Vilkausko, ne teritorijos sutvarkymas dabar yra įmonės didžiausias galvos skausmas, o tai, kad gyventojai jungtųsi prie jau nutiestų trasų. Dėl šios priežasties tose gyvenvietėse, kur jau yra nuklotos trasos ankstesniais metais, ateis tikrinti aplinkosaugininkai kartu su įmonės darbuotojais ir kalbėtis su gyventojais, kad šie jungtųsi prie centralizuotų nuotekų tinklų. Anot direktoriaus, tokie reidai po minėtas tris seniūnijas prasidės jau gegužės mėnesį. Mažesnes pajamas gaunančioms šeimoms šiais metais bus įrengti netgi nuotekų išvadai nuo trasos iki namo pamato, kad gyventojai jungtųsi prie bendros sistemos be didesnių lėšų sąnaudų. Taip buvo nuspręsta dar pernai, o šįmet savivaldybė ir Finansų ministerija skyrė tokiai socialinei akcijai lėšų. Pasak K. Vilkausko, planuojama, kad nepasiturinčioms šeimoms bus įrengti 65 nuotekų išvadai Gelgaudiškio, Šakių ir Kudirkos Naumiesčio gyvenvietėse, kur centralizuota nuotekų sistema įrengta jau ankstesniais metais, tačiau gyventojai jungiasi vangiai. Įmonės darbuotojai tikrindami gyventojus pasitelks į talką aplinkosaugininkus dėl to, kad šie turi teisę taikyti sankcijas žmonėms, kurie neteisėtai eksploatuoja nuotekas ir nesijungia prie nuotekų tinklų.
 
UAB „Šakių vandenys“ dėl nuotekų trasų eksploatavimo jau turi nemalonumų – nuo 2017m. rugpjūčio mėnesio virš savivaldybės kabo Damoklo kardas, kada Aplinkos ministro įsakymu įmonė turi grąžinti netgi 1 mln. 77 tūkst. eurų dėl to, jog, pasinaudojusi Europos Sąjungos parama tiesiant rajone nuotekų tinklus, vėliau neįgyvendino projekto sąlygų (neprisijungė prie nuotekų sistemos tam tikras kiekis gyventojų). Aplinkos ministro įsakymą UAB „Šakių vandenys“ apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui iš karto po jo gavimo, prašydami panaikinti šį ministro įsakymą, tačiau teismas šio įmonės prašymo nepatenkino ir bylinėjimasis su ministerija nesibaigia ligi šiol. Pasak K. Vilkausko, šiuo metu jų įmonė yra kreipusis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą (2018 m. liepos 16 d.) ir apskundusi Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.