Pagal jaunimo politikos įgyvendinimo rezultatus – treti Lietuvoje


Jaunimo reikalų agentūra neseniai pateikė praėjusių metų jaunimo politikos įgyvendinimo apžvalgą 60-yje Lietuvos savivaldybių. Agentūros duomenimis, rekomenduotų jaunimo politikos užduočių mūsų rajone įgyvendinta 96,9 proc. (2022 m. – 91 proc. ), todėl iš septintos vietos šoktelėjome į trečią tarp 14 daugiausiai rekomenduotų jaunimo politikos užduočių įgyvendinusių šalies savivaldybių. Pirmoje vietoje – Raseinių r., antroje – Alytaus miesto savivaldybė.

Jaunimo politikos įgyvendinimo vertinimas apima keturias sritis – darbą su jaunimu (atvirasis darbas, mobilusis darbas ir darbas su jaunimu gatvėje); jaunimo dalyvavimą, įgalinimą ir atstovavimą; jaunimo savanorišką veiklą; jaunimo politikos veiklos sričių administravimą (faktais ir žiniomis grįsta jaunimo politika).

Pavyzdžiui, darbo su jaunimu srities įgyvendinimo reitinge pernai mūsų savivaldybė pakilo dviem pozicijom aukščiau – į 14 vietą (2022 m. buvo 16-oje). Bendras balas – 6,50 iš 12,15 galimų. Gerai įvertintas ir atstovavimas jaunimo interesams, jaunimo dalyvavimo, įgalinimo skatinimas – Šakiai surinko 4,17 balo iš 4,6 galimų ir 100 proc. įgyvendino visas rekomenduotas užduotis.

Atsižvelgiant į akredituotų savanorius priimančių organizacijų skaičių, planuotus ir pasiektus rezultatus savanoriškos veiklos srityje bei kitus rodiklius, mūsų rajono savivaldybė surinko 2,85 balo iš 4,45 galimų kartu su Tauragės r. savivaldybe pasidalijo 31–32 vieta.

Jaunimo politikos veiklos sričių administravimo įgyvendinimo reitinge pernai, kaip ir 2022 m., surinkome 0,5 balo iš 1,4 galimų ir su kitomis 39 savivaldybėmis dalinomės 7–45 vieta.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px