Barzdų kaimo mėgėjų teatras šventė pirmąjį veiklos penkmetį

Lapkričio 28 dieną Barzdų kaimo mėgėjų teatras, minėdamas pirmąjį veiklos penkmetį, surengė šventę ne tik sau, bet ir visai vietos bendruomenei. Sausakimšoje salėje netrūko nei sveikinimų, nei linkėjimų, nei vaišių, nei dovanų, nei geros nuotaikos.

Barzdų kaimo mėgėjų teatro vadovės Vlados Klimaitienės manymu, penkeri veiklos metai – ne toks jau vaikiškas amžius. „Per juos įgyta nemažai patirties. Juk susirinkome draugėn tik mėgėjai, ne profesionalai, visi, kas myli teatrą ir meną, - atviravo V. Klimaitienė, mėgėjų teatrui vadovaujanti jau trečius metus. – Grupę prieš penketą metų  subūrė ankstesnė kultūros namų renginių organizatorė Birutė Dekeraitienė. Aš tik pratęsiau buvusios vadovės darbą.  Šiandien galiu pasigirti tik dviem režisuotais spektakliais. Tai „Ponaitis“ (pagal A.Griciaus komediją) ir „Tuščia kertė širdyje“ (pagal A. Kazragio pjesę).“

Barzdų kaimo mėgėjų teatro grupė nedidelė. Šiandien joje tik septyni vietiniai gyventojai – Renata Matusevičienė, Dalė Gudeliauskienė, Danutė ir Sigitas Davičikai, Nerijus Klimaitis, Virginijus Vyšniauskas ir Eugenija Urbanavičienė. „Iš tiesų, suburti kaimo žmones labai sunku. Vienas atsikalbinėja, kad laiko neturi, antras, kad nemoka vaidinti, trečias bijo scenos, ketvirtas sako jokios meninės gyslelės ar pašaukimo neturįs“, - pasakojo mėgėjų teatro vadovė, prieš 22 metus iš Vilniaus į Barzdus atitekėjusi ir kurį laiką čia mokiusi mažuosius barzdiečius.

Pasveikinti Barzdų kaimo mėgėjų teatro aktorių ir pasidžiaugti pirmąja jų veiklos sukaktimi susirinko gausi vietos bendruomenė ir jos pirmininkė Ilona Leleivienė, Barzdų seniūnas Remigijus Naujokaitis, Barzdų moterų klubas ir jo pirmininkė  Lijana Baronaitienė,  Barzdų kaimo ansamblis „Sodžius“, vadovaujamas Rasos Barisevičiūtės. Į svečius atvyko kaimyninio Baltrušių bendruomenės centro pirmininkas Jonas Butautas su žmona Romute, Lukšių, Paluobių ir Griškabūdžio mėgėjų teatrai, rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius. Pirmojo Barzdų kaimo mėgėjų teatro penkmečio nepamiršo ir jį subūrusi buvusi vadovė B. Dekeraitienė.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.