Pramogautojai linksminosi festivalyje „Grainfield“

grainfieldAgnė NAUMAVIČIŪTĖ
 
Vasara – linksmybių metas. Iš tikrųjų galima pasidžiaugti renginių gausa – tik spėk rinktis. Festivaliai ne išimtis, jų šią vasarą galima suskaičiuoti apie 30. Džiugi naujiena, vienas iš jų  – Šakiuose. Nuo penktadienio vakaro iki pat sekmadienio prie Valiulių tvenkinio plūdo linksmybių ir muzikos ištroškęs jaunimas iš visos Lietuvos. Čia vyko pirmasis Suvalkijoje muzikos festivalis „Grainfield“.
 
Nuotr. Prie Valiulių tvenkinio festivalyje „Grainfield“  tris dienas linsminosi jaunimas iš visos Lietuvos.
 
Mintį pakišo kitas renginys
 
Kaip sakė festivalio organizatorius UAB „Renginių frontas“ direktorius Remigijus Kuncaitis, idėja Šakiuose organizuoti grandiozinį renginį kilo po praėjusią vasarą prie Valiulių tvenkinio vykusio renginio „Įjunk šviesą“.

„Pamąsčiau, kodėl gi Šakiuose nesurengus festivalio? Žinoma, minčiai gimus pirmiausiai viską apmąsčiau tyliai, niekam nieko nesakiau, bandžiau pasverti visus „už“ ir „prieš“. Dvejonės pirmiausiai kilo, ar pavyks surinkti lėšų. Pradėjus domėtis, kas galėtų paremti festivalį, paaiškėjo, kad rėmėjų atsirastų. Tuomet nusprendžiau šį renginį organizuoti“, – sakė R. Kuncaitis.

Kaip teigė festivalio organizatorius, kad „Grainfield“ išvystų dienos šviesą, plušėta nuo vasario. Pirmiausiai buvo surinkta padedančių žmonių komanda, paskirstyti darbai ir t. t.

R. Kuncaičio teigimu, skirta daug lėšų, kad festivalis būtų „matomas“.

„Festivalis buvo reklamuojamas radijo stotyje ZIP FM, Kauno ACM ekranuose, buvo rodomi reklaminiai klipai kino teatre „Forum cinema“, viešajame Kauno miesto transporte, regioninėje spaudoje“, – pasakojo „Renginių fronto“ direktorius.
 
Muzika, pramogos – ir išrankiausiems

K. Kuncaitis pasakojo, kad „Grainfield“ orientuotas ne tik į šakiečius, bet ir į kitų miestų žmones.

„Organizuojant festivalį nesiorientavau vien į Šakių publiką, norėjau, kad čia atvažiuotų žmonės iš kitų miestų, pamatytų, kad čia yra ką veikti“, – sakė pašnekovas.

Festivalyje skambėjusi dj‘ėjų grojama muzika, atlikėjų dainos turėjo pateisinti ir išrankiausiųjų skonį. R. Kuncaitis nepamiršo ir iš Šakių krašto kilusių dj‘ėjų: penktadienį festivalio scenoje pasirodė Cookiejar, šeštadienį taip pat kraštiečiai Arthur Lock bei Neero. Repo mėgėjams gerą įspūdį paliko Ironvytas Pro. Į „Grainfield“ festivalį taip pat atvyko dj‘ėjus Rembo ir kiti.

Šeštadienio rytą festivalio dalyvius žadino Lauros Saunorienės vedama „Zumba“ treniruotė, o jau po pusvalandžio vyko tinklinio 3x3 turnyras, prie kurio organizavimo prisidėjo Lietuvos tinklinio federacija. Po to iki 3 valandos ryto pramogautojai šėlo pagal dj‘ėjaus Mindaugėlio, hip-hop atlikėjo Pusho, dainininkų Bertos, Vaido Baumilos ir kitų muzikos ritmus.

Išskirtinė pramoga festivalyje – „Silent disco“. Festivalio dalyviai palapinėje, kurioje grojo trys dj‘ėjai, muzikos klausėsi užsidėję ausines. Smagiausias dalykas, kad visi tuo metu girdėjo skirtingą muziką ir žvelgdami į vieni kitų šokių judesius mėgino atspėti ko klausosi kitas asmuo. Taip pat festivalio dalyviai savo jėgas galėjo išmėginti keturviečių, šešiaviečių kanojų rungtyse. Bene ekstremaliausia pramoga festivalyje – čiuožimas vandenlente vandens paviršiumi, traukiant lynu.

Žinoma, atvykus į festivalį norisi ne tik pasiklausyti muzikos, pašokti, papramogauti, dalyvauti įvairiose rungtyse, bet ir užkąsti. Festivalio dalyviai galėjo suvalgyti ne tik mėsainių, dešrelių, keptų bulvyčių, bet ir tikros itališkos picos, kuri čia buvo kepama malkomis kuriamoje krosnyje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.