Sudarge pristatytas almanachas „Poezijos spalvos“

sudargeSudargo bendruomenės žmonėms vaiskia vasarvidžio šviesa sušvito lapkričio 28-oji. Tą dieną išgiedrino netikėta, graži dovana savo kraštui – bendruomenės centro narės Gemos Flėderytės-Sotikovos siurprizas.

Nuotr. Į almanacho pristatymą susirinko gausus sudargiečių būrys.

Popietėje, į kurią susirinko bendruomenės nariai, buvo pristatytas almanachas „Poezijos spalvos“. Šis 15,2x21,6 cm dydžio, 3 cm storio, 508 puslapių leidykloje „Rotas“ išleistas almanachas pripažintas didžiausiu tokio pobūdžio leidiniu Lietuvoje. Į šį almanachą surinkta ir sudėta socialinio tinklapio „Facebook“ grupės „POEZIJA – gražios eilės, mintys, žodžiai...“ narių kūryba.
 
O kaip almanachas atėjo į Sudargą? G. Flėderytė-Sotikova, švelni, kukli, niekur ir niekada nesireklamuojanti asmenybė, yra viena iš 38 jo autorių. Jos eilėraščiai – skaudžios ir gilios elegijos – gražiai sugulusios į almanacho puslapius. Moters kūryba papildo daugialypį šio leidinio turinį, į kurį kiekvienas autorius yra įnešęs savąją dvasios dalelę. Visi autoriai dabar noriai kartu važinėja po savo kolegų gyvenamąsias vietoves ir skaitydami ar dainuodami pristato savo eilėraščius.

Pristatant almanachą aplankytų Lietuvos kraštų ir vietovių sąrašas labai platus: Vilnius, Elektrėnai, Alytus, Marijampolė, Kaunas, Naujoji Akmenė, Panevėžys, Kėdainiai, Jurbarkas, Palanga, Ukmergė. Kaip jau minėta, toks renginys vyko ir Sudarge.

Malonu buvo gėrėtis vis kitu skaitovu, vis kitokiu atlikimu. Nė vieno autoriaus kūrinys neskambėjo pagiežingu sarkazmu, neskleidė jokių tamsių šešėlių. Eilėraščiai arba taurūs ir rimti, arba su žaisminga humoro doze, skatinantys  minties polėkį prasmingomis  alegorijomis bei metaforomis.

Maloniai nuteikė ir autorių tarpusavio darna. Nors ne visi  vienodais pasiekimais galintys pasigirti (kai kas gali didžiuotis jau ne viena išleista savo poezijos knyga, kai kas dar tik nedideliu publikuojamų eilėraščių skaičiumi), bet tarpusavy jie vienas kitą vadina kūrybos broliais ir seserimis.

Žavėjo ir į renginį susirinkusių asmenų susikaupimas ir dėmesys, pagarba poezijai. Gražių gėlių žiedai ir padėkos žodžiai buvo skirti Sudargo krašto poetei G. Flėderytei-Sotikovai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.