
Nuotr. Vynų vynu, surinkęs 4156 balus, išrinktas vyndario Valentino Kaminsko saldus raudonas juodųjų serbentų vynas.
Toks jau tradicija tapęs renginys vyko šeštus metus iš eilės ir šiais metais surinko rekordinį dalyvių ir svečių skaičių – apie 160. Ir jie visi buvo ne tik dalyviai, bet ir teisėjai. Šventė prasidėjo LVA prezidentui Romualdui Dapšiui įteikus pažymėjimus trims naujiems asociacijos nariams ir palinkėjus visiems konkurso dalyviams sėkmės.
Sveikinimo žodį tarė Lietuvos vynuogininkų asociacijos prezidentas Steponas Puipa ir Zyplių dvaro šeimininkas Vidas Cikana. Apie midaus istoriją ir šio gėrimo subtilybes papasakojo midaus gamintojas, LVA narys Erikas Augustinavičius.
Po to vyko vynų varžytuvės. Dvidešimt aštuoni vyndariai visų vertinimui pateikė 27 vyno ir penkias midaus rūšis. Vynų varžytuvės vyko keturiose kategorijose – sauso, pusiau sauso, pusiau saldaus ir saldaus vyno.
Iš pateiktų degustavimui vynų rūšių daugiausia, net aštuoni, buvo pagaminti iš serbentų uogų. Tradiciškai saldūs vynai ir midus pelnė žymiai daugiau dalyvių simpatijų nei sausi ar pusiau sausi vynai – tad ir vynų vynu, gavęs daugiausia balsų, išrinktas Valentino Kaminsko juodųjų serbentų saldus vynas.
„Draugo“ inf.