Adelė Liepa Kaunaitė grįžo su trenksmu

adele kaunaiteLiepos 15 dieną Zanavykų muziejuje atidaryta dailininkės Adelės Liepos Kaunaitės tapybos darbų paroda „Teptuko daina“. Tai ypatinga proga pamatyti dailininkės darbus, kurie sulaukė didelio susidomėjimo visoje Lietuvoje.

Nuotr. Adelė Liepa Kaunaitė į gimtinę su paroda grįžo po metų. Jos darbai stebina naujais stilistiniais posūkiais ir sulaukia nemažo menininkų bendruomenės susidomėjimo.

Ankstesnės A. L. Kaunaitės žiūrovai šioje parodoje ras mažai. Nuo tada, kai prieš metus čia vyko bendra dailininkės ir jos tėtės paroda,  A. L. Kaunaitė kaip meninkė stipriai atsispyrė nuo savo pagrindinio mokytojo – tėtės Vytauto Kauno stilistinės linijos. Ji pradėjo brandinti savo unikalų braižą. Pakito darbų koloritas, atsirado naujos spalvų dermės, temos. Menininkė per šiuos metus nemažai dėmesio skyrė žmogaus anatomijai, jo kūno vaizdavimui, todėl paveiksluose rasime daug figūrų, kurios gyvena savo gyvenimą dinamiškuose spalvų ir linijų ritmuose. Tiek meno mėgėjai, tiek kritikai palankiai stebi A. L. Kaunaitės menines paieškas ir žavisi tų paieškų rezultatais.
 
Neatsitiktinai Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, sveikindamas dailininkę su parodos atidarymu, teigė, kad Adelė Liepa grįžo paklojusi po kojomis Vilnių. Neseniai dalyvavusi „Art Vilnius“ paveikslų mugėje dailininkė sulaukė nemažo susidomėjimo.

Ką tik tapusi Dailininkų sąjungos nare A. L. Kaunaitė džiaugiasi pristatydama parodą gimtinėje. „Surinkau 18 paveikslų. Tarp jų yra ir tie, kurių nenoriu parduoti kolekcionieriams, tai asmeniški darbai. Jie bent kol kas liks šeimoje“, – sakė Adelė Liepa.  

Menininkė teigia, kad visuomet malonu sugrįžti į gimtąjį kraštą. „Čia viskas sava, ramu, man čia labai jauku. Susirenka artimi žmonės, ateina močiutė“, – šypsojosi A. L. Kaunaitė.

Su parodos atidarymu ją pasveikino buvusi klasės auklėtoja Stasė Burkšaitienė, prisiminusi Adelės Liepos mokyklinius nutikimus, dainomis šventinę atmosferą kūrė Vismantė Vasaitytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.