Adelė Liepa Kaunaitė grįžo su trenksmu

adele kaunaiteLiepos 15 dieną Zanavykų muziejuje atidaryta dailininkės Adelės Liepos Kaunaitės tapybos darbų paroda „Teptuko daina“. Tai ypatinga proga pamatyti dailininkės darbus, kurie sulaukė didelio susidomėjimo visoje Lietuvoje.

Nuotr. Adelė Liepa Kaunaitė į gimtinę su paroda grįžo po metų. Jos darbai stebina naujais stilistiniais posūkiais ir sulaukia nemažo menininkų bendruomenės susidomėjimo.

Ankstesnės A. L. Kaunaitės žiūrovai šioje parodoje ras mažai. Nuo tada, kai prieš metus čia vyko bendra dailininkės ir jos tėtės paroda,  A. L. Kaunaitė kaip meninkė stipriai atsispyrė nuo savo pagrindinio mokytojo – tėtės Vytauto Kauno stilistinės linijos. Ji pradėjo brandinti savo unikalų braižą. Pakito darbų koloritas, atsirado naujos spalvų dermės, temos. Menininkė per šiuos metus nemažai dėmesio skyrė žmogaus anatomijai, jo kūno vaizdavimui, todėl paveiksluose rasime daug figūrų, kurios gyvena savo gyvenimą dinamiškuose spalvų ir linijų ritmuose. Tiek meno mėgėjai, tiek kritikai palankiai stebi A. L. Kaunaitės menines paieškas ir žavisi tų paieškų rezultatais.
 
Neatsitiktinai Seimo narys Arvydas Vidžiūnas, sveikindamas dailininkę su parodos atidarymu, teigė, kad Adelė Liepa grįžo paklojusi po kojomis Vilnių. Neseniai dalyvavusi „Art Vilnius“ paveikslų mugėje dailininkė sulaukė nemažo susidomėjimo.

Ką tik tapusi Dailininkų sąjungos nare A. L. Kaunaitė džiaugiasi pristatydama parodą gimtinėje. „Surinkau 18 paveikslų. Tarp jų yra ir tie, kurių nenoriu parduoti kolekcionieriams, tai asmeniški darbai. Jie bent kol kas liks šeimoje“, – sakė Adelė Liepa.  

Menininkė teigia, kad visuomet malonu sugrįžti į gimtąjį kraštą. „Čia viskas sava, ramu, man čia labai jauku. Susirenka artimi žmonės, ateina močiutė“, – šypsojosi A. L. Kaunaitė.

Su parodos atidarymu ją pasveikino buvusi klasės auklėtoja Stasė Burkšaitienė, prisiminusi Adelės Liepos mokyklinius nutikimus, dainomis šventinę atmosferą kūrė Vismantė Vasaitytė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px