Susitikimas nušvito kalėdinėmis gerumo spalvomis

lions kaledos
Nuotr. Šakių „Lions“ klubo organizuotas susitikimas su Kalėdų Seneliu ir vaikams, ir tėvams atnešė daug gerų emocijų.

Gruodžio 16 d. Zyplių dvare vyko jau penktasis Šakių „Lions“ klubo organizuojamas šventinis vaikų susitikimas su Kalėdų Seneliu. Net 32 vaikai, atvykę kartu su tėveliais iš įvairių Šakių rajono savivaldybės seniūnijų, prie Kalėdų eglutės žaidė žaidimus, deklamavo eilėraščius ir vaišinosi „liūtų“ surengtomis vaišėmis.
 
Zyplių dvare šeštadienio popietę vyravo ypatinga nuotaika, vaikai smalsiai apžiūrinėjo dvaro menes ir dairėsi per langus laukdami pasirodančio Kalėdų Senelio. Šis atskubėjo su pilnu maišu dovanų. Vaikai Kalėdų Senelį palydėjo prie eglutės ir klausėsi jo pasakojimo, kodėl jis vos nepramiegojo susitikimo su vaikais. Visi kartu dainavo elnio Rudolfo dainelę, mokėsi atskirti gerus ir blogus žodžius. O kiek gražių eilėraščių vaikai išmoko ir padeklamavo Kalėdų Seneliui! Vaikai, atvykę iš Griškabūdžio, padainavo net lietuvių liaudies dainą apie kumelaitę! Aišku, už tai, kad vaikai visus metus buvo geri ir klausė tėvelių, vyresnių broliukų ir sesučių, tėvukų ir močiučių, iš Kalėdų Senelio gavo po dovanėlę, o vėliau susėdo prie vaišėmis padengto šventinio stalo.

Popietėje viešėjęs Lietuvos „Lions“ klubų asociacijos gubernatorius Kazimieras Remeikis sakė, kad Zyplių dvare lankosi pirmą kartą, organizacijos veikloje dalyvauja jau 20 metų. Pasak jo, tarptautinis „Lions“ judėjimas yra pripažintas geriausia nevyriausybine humanitarinę pagalbą teikiančia organizacija pasaulyje.

„Būti tokios organizacijos nariu yra didžiulė atsakomybė ir garbė. Negali būti abejingas tiems, kuriems gyvenime mažiau pasisekė, kurie sunkiau gyvena ar turi sveikatos problemų. Manau, kad kiekvienas žmogus, gyvendamas bendruomenėje, turi padėti ir kitiems bendruomenės nariams“, – sakė K. Remeikis.

Anot jo, „liūtams“ šie metai buvo ypatingi, nes buvo įkurtas naujas Kauno moterų „Lions“ klubas, Klaipėdos apskrities „Lions“ moterų klubas „Smiltė“ su partneriais įgyvendina projektą, kurio vertė 490 tūkst. eurų, ir Lapiuose rengia vaikų globos namus.

„Štai Telšių moterų „Lions“ klubas surengė vilnonių kojinių mezgimo ir dalijimosi akciją „Sušildykime vieni kitus gerumu“, į kurią įsijungė Telšių krašto bendruomenė. Manau, kad kartais esmė būna ne pinigai, bet žmogaus prisidėjimas iš širdies... Visiems Lietuvos žmonėms ateinančiais metais norėčiau palinkėti bendrystės“, – kalbėjo gubernatorius K. Remeikis.

Pasak Šakių „Lions“ klubo prezidentės Audrutės Zokaitienės, Lietuvoje šis judėjimas prasidėjo 1990 metais ir šiuo metu vienija 31 klubą, jungia apie 630 narių. „Lions“ – lietuviškai reiškia „liūtai“, todėl dažnai klubų nariai taip ir vadinami.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.