Pavasarį užderėjo naujų knygų

Skaitytojus pasiekė Ritos Juškevičiūtės-Mockeliūnienės straipsnių ir interviu knyga „Iš žodžio šventadienio parėjus“, kurią išleido „Ridsales“ spaustuvė. Ši spaustuvė išleido ir seriją knygų, tarp kurių dar viena R. Juškevičiūtės-Mockeliūnienės, taip pat jos sesers Esteros Juškevičiūtės-Burdos kūryba bei lekėtiškės Reginos Liorentaitės-Klimaitienės eilėraščiai. O Šakių viešoji biblioteka parengė ir išleido lietuvių išeivijos mokslininko, kraštiečio Rimo Vaičaičio eilėraščių knygą „Sugrįžimai“.

R. Juškevičiūtė-Mockeliūnienė į kūrinį „Iš žodžio šventadienio parėjus“ sudėjo savo interviu ir straipsnius, anksčiau spausdintus mėnraštyje „Gintaro gimtinė“ ir laikraštyje „Bičiulystė“. Tekstų redaktorė Lina Eringienė taip pristato šį leidinį: „Knygoje skaitytojas ras visko: lyrikos, šviesaus graudulio, jausmingo kalbėjimo, pašmaikštavimų, padėkų, išsiilgtų pasimatymų, netikėtų susipažinimų. Skaitykime su saule širdyse ir dalinkimės jaukiu kalbėjimu, kad šypsotųsi žmonės, kad matytume į amžinybę atgręžtą šviesą.“
 
„Ridsales“ spaustuvė išleido ir R. Juškevičiūtės-Mockeliūnienės kūrybos knygelę, kurioje sudėtos eilės verčia skaitytoją pasinerti į apmąstymus. Jos sesuo Estera – naujokė rašyme. Bet įsidrąsino ir panoro dalyvauti šioje knygų serijoje.

„Apsikabinkime žodžiu. Kasdieniu. Susitikimų. Prisiminimų. Kelionių. Būties. Pilnatvės.

Atraskime jame širdies bendrystę. Sušilkim jo gerumo glėbyje. Keliaukime. Tegul mintis nuves erdviu, saulėtu pažinties keliu“, – rašo E. Juškevičiūtė-Burda.

Tos pačios leidyklos išleista lekėtiškės R. Liorentaitės-Klimaitienės eilėraščių knygelė, kur poetė taip pat kviečia pasinerti į jausmų ir minčių jūrą, tai jos aštuntoji knyga.

Šakių viešoji biblioteka parengė ir išleido kraštiečio Rimo Vaičaičio poezijos knygą „Sugrįžimai“, kurioje autorius tęsia nuoširdų pokalbį su skaitytojais apie laiko tėkmę, apie tai, kas autoriui itin brangu: prisiminimai, gimtinės peizažas visais metų laikais, dvasiniai išgyvenimai.

R. Vaičaitis gimė 1941 m. Šakiuose. Baigęs vidurinę mokyklą, išvyko studijuoti į JAV. R. Vaičaitis – visame pasaulyje pripažintas aviacinės ir kosminės inžinerijos specialistas, Kolumbijos universiteto profesorius emeritas, ilgametis Gugenheimo lėktuvų struktūros instituto direktorius, Lietuvos mokslų akademijos užsienyje narys, Kauno technologijos universiteto garbės daktaras. Jau anksčiau išleistos  šios mūsų kraštiečio knygos: „Kryžkelės“ ( 2016 m.), „Toliai“ (2018 m.), „Atspindžiai“ (2019 m.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.