Žuvienės virimo čempionate – „aŠakinių“ debiutas

aSakiniai
Savivaldybės komanda „aŠakiniai“ žuvienę virė žvilgsnius traukusiame didžiuliame 110 litrų talpos senoviniame katile. J. Andriejauskaitės nuotr.

Šeštadienį Rusnėje vyko jau 13-asis žuvienės virimo čempionatas, į kurį sugužėjo 60 komandų, gausus būrys svečių. Pirmą kartą čempionate dalyvavo ir gausi Šakių rajono  savivaldybės komanda „aŠakiniai“.
 
Dar prieš čempionatą skelbta, kad „aŠakinių“ komanda nusiteikusi rimtai – vietą atvyko apžiūrėti iš anksto, o žuvienė virta ne bet kur, bet senoviškame 110 litrų talpos katile „Maslov“. Visam procesui vadovavo taip pat ne bet kas, o administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis. Jis patikino, kad nors pagrindinis prizas ir nelaimėtas, tačiau laikas praleistas puikiai, gausiai šventėje susirinkusi liaudis buvo sočiai pamaitinta. Kaip po čempionato pasakojo R. Juškaitis, buvo ir tokių komandų, kurios žuvienę virė dviejuose puoduose – vieną komisijai, kitą žmonėms. Buvo, kas virė gerokai mažesniuose katiluose nei „aŠakiniai“. Tad kai kiti sriubos jau seniai neturėjo, prie „aŠakinių“ rikiavosi būriai išalkusių ir norinčių žuvienės paskanauti šventės dalyvių. Galų gale, svarsto administracijos direktoriaus pavaduotojas, čempionate daug lemia ir sėkmė, nes 60 komandų virtą žuvienę ragauja ir vertina komisija, tad pirmas, antras dubuo skanu, trečias jau gal tik šiaip sau, o ką kalbėti apie 60-ąjį žuvienės dubenėlį...

Visgi dėmesio Šakių delegacijai netrūko – jie buvo pastebėti šalies žurnalistų, komisijos, žinoma, sočiai prisisotinusių šventės dalyvių. Beje, tai buvo bene vienintelė komanda, kurioje buvo ir visi savivaldybės vadovai, ir dar būrys specialistų – iš viso į Rusnę vyko 19 žmonių.

Jeigu vieni žuvienės receptų bei ingredientų neatskleidžia, tai R. Juškaičio receptą jau galima aptikti ir internete, skaitant apie šventės atgarsius Rusnėje. Pasirodo, administracijos direktoriaus pavaduotojas žuvienę pradeda virti nuo sultinio iš smulkios žuvies, geriausiai tinka ešeriai arba pūgžliai. Šiuos išėmus dedamos bulvės, kurioms suvirus, vėl dedamos bulvės, morkos, prieskoniai, stambi žuvis. Žuvienė baigiama įpilant į ją alaus, o jam nugaravus – dar ir naminukės, o šiai nugaravus viskas išmaišoma su karklo ar alksnio nuodėguliu. Ir ne dėl vaizdo, o dėl žuvienei suteikiamo skaidrumo. Beje, jeigu koks angliukas lieka sriuboje, šefas sako, jog jį tiesiog būtina suvalgyti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.