Lekėtiškiams pristatyta naujoji „Liekė“

„Sakoma, jog tryliktą dieną, penktadienį, o tuo labiau per pilnatį, nederėtų kišti nosies iš namų, nes gali ištikti nelaimė. Tačiau Lekėčių gyventojai užuot ramiai leidę vakarą prie televizorių ekranų, nepabūgo nei šalto oro, nei prietarais apipintos dienos, ėmė ir susirinko Lekėčių viešojoje bibliotekoje“,- juokavo lekėtiškė Viktorija Volgina.
 
Šįkart Lekėčių gyventojus subūrė ne eilinė proga – naujo Lekėčių leidinio „Liekė“ pasirodymas. „Liekė“ unikali tuo, jog tai yra pačių miestelio gyventojų kūrinys. „Žurnaliukas nėra periodinis, todėl kiekvienas dienos šviesą išvydęs numeris yra didelė šventė. Deja, ne visi supranta tikrąją jo vertę. Knygelė kaip knygelė, ir kas čia tokio? Negi maža tokių leidinių pasaulyje? Ot ir maža, kadangi tai yra vienintelis miestelio spausdintas paminklas, kuris liks ateičiai. O juk visi nori palikti pėdsaką po savęs. Kuo gi lekėtiškiai prastesni?“- svarsto V. Volgina.

 Žurnalo leidimo iniciatorė ir „Liekės“ sudarytoja Regina Klimaitienė pasidalino savo idėjomis bei istorija, kuri ir įkvėpė imtis darbų. Moteris į kūrybinę veiklą įtraukė miestelio seniūną Ričardą Krikštolaitį, Lekėčių mokyklos mokytojas Violetą Adomaitienę ir  Dalią Sutkuvienę, kurios buvo atsakingos už taisyklingą leidinio kalbą, bei Rūtą Krikštopaitienę, pasirūpinusią ryškiausių miestelio įvykių nuotraukomis. „Tik jų dėka galima pasidžiaugti puikiu rezultatu, kuris yra išgraibstomas iki paskutinio leidinio ir keliauja iš rankų į rankas“,- teigė R. Klimaitienė.

Renginyje ne kartą buvo prisimintas, taip netikėtai iš gyvenimo išėjęs, lekėtiškių labai vertinamas aktyvistas Romualdas Barkauskas. Belieka pasiguosti, jog automobilių sporto mėgėjas suspėjo pasidžiaugti naujausiu „Liekės“ numeriu, kuriame ir pats buvo įamžintas.

„Vieni kuria nuostabaus grožio ir jaukumo namus, kiti šiltas eiles, kurios anksčiau ar vėliau tampa dainomis. Būtent jas atliko Inesa Bagdanavičienė kartu su savo dukra Ariana“,- pasakojo apie renginį V. Volgina. Renginio metu buvo skaitoma Lekėčių literatų kūryba, įvairių Lietuvos spaudinių ištraukos apie Lekėčių miestelį.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.