Lekėtiškiai galės naudotis naujais valymo įrenginiais

Lekėtiškių problemos dėl nekokybiško geriamojo vandenio pagaliau turėtų būti išspręstos. UAB „Šakių vandenys“ neseniai pasirašė sutartį su UAB „Eigesa“. Ši įmonė už daugiau nei 77 tūkst. litų į Lekėčius atgabens ir sumontuos naujus geriamojo vandens valymo įrenginius.
 
Dėl prastos grunto kokybės ir susidėvėjusių valymo įrenginių ilgą laiką lekėtiškiams teko naudoti nekokybišką geriamąjį vandenį, - apie 900 vartotojų. Apie šią problemą ne kartą buvo rašyta rajono spaudoje, gyventojai dėl to piktinosi viešuose susirinkimuose. Kaip tvirtina UAB „Šakių vandenys“ administratorius Darius Mikelionis, tik savomis pajėgomis šios problemos išspręsti UAB „Šakių vandenys“ nebuvo pajėgūs, todėl ypač nudžiugino žinia, kad rajono vadovai tam numatė skirti papildomų lėšų. Visus parengiamuosius darbus atliks „Šakių vandenų“ darbuotojai ūkio būdu, taip siekdami sutaupyti ne vieną tūkstantį litų.

Pastaraisiais metais geriamojo vandens kokybė buvo opus klausimas ne tik Lekėčiuose, bet ir Šakiuose: iš šakiečių čiaupų dažnai tekėdavo į kavą panašus vanduo. Ypač  ši problema išryškėdavo po kokios nors rimtesnės avarijos vandens tiekimo tinkluose. Šios problemos priežastis – gerokai pasenę, dar 2003 metais įrengti, geriamojo vandens valymo įrenginiai UAB „Šakių vandenys“ bazėje ir visiškai susidėvėję trys įrenginių filtrai.  „Šakių vandenys“ administracija informavo, jog viešo konkurso būdu atrinko bendrovę, kuri už maždaug 102 tūkst. litų atliks dviejų filtrų derinimo ir tvarkymo darbus bei užpildys juos specialiu įvairios frakcijos filtraciniu smėliu su priedais. Savo lėšomis ir pajėgomis bendrovė  šiemet „reanimavo“ vieną iš trijų filtrų,- tam buvo panaudota apie 6,5 tonos specialaus filtracinio smėlio. Šie darbai kainavo apie 30 tūkst. litų.

Kaip pastebi D. Mikelionis, tai tik pačios didžiausios rajono gyventojų bėdos, susijusios su geriamojo vandens tiekimu ir jo kokybe. Problemų dėl vandens kokybės netrūksta ir kitose rajono seniūnijose. „Pagrindinė šios problemos priežastis – seni, dažnai jau išeikvoti geriamojo vandens gręžiniai. Tik vienoje kitoje vietoje yra bent elementarūs geriamojo vandens valymo įrenginiai, o daugelyje vietovių ypač sena ir baigianti atgyventi vandens tiekimo vamzdynų sistema. Daugelyje rajono vietovių nėra net elementarių vandentiekio tinklų išdėstymo schemų, techninių duomenų apie trasų išdėstymą ir diametrus, legalias ir nelegalias atšakas.  Tad net ir menkiausia avarija tokiose trasose sukelia nemažai problemų, atima daug laiko, kol surandama gedimo vieta“,-  šakiečiams aiškina UAB „Šakų vandenys“ atstovas D. Mikelionis.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.