Keičiasi darbuotoja, bet ne tikslai

judita gintarePraeitų metų rudenį po Šakių jaunimo ir kūrybos centro vėliava veiklą pradėjo Atviras jaunimo centras. Jaunimo darbuotoja Judita Beržvinskaitė centro veiklą dviem metams perduoda socialinių mokslų specialistei Gintarei Grockytei.

Nuotr. Atviro jaunimo centro darbuotoja Judita Beržvinskaitė (kairėje) negailėjo patarimų būsimai darbuotojai Gintarei Grockytei, kuri pasiryžusi ieškoti savanorių.

Birželio 13 d. rajono savivaldybės jaunimo reikalų taryba turėjo galimybę susipažinti su naująja Atviro jaunimo centro darbuotoja G. Grockyte. Vicemeras Edgaras Pilypaitis klausė, ar vadovų kaita neatsilieps vaikų, jaunimo užimtumui vasarą, ar nebus taip, kad centras iš viso bus užrakintas. Dabartinė darbuotoja J. Beržvinskaitė patikino, kad kol vyks naujos darbuotojos įdarbinimo formalumai, centre dirbs Kristina Valaitytė, projekto „Atrask save“ koordinatorė.
 
J. Beržvinskaitė pastebėjo, kad vasarą jaunimo labai sumažėja: jie išvyksta dirbti į užsienį, įsidarbina, išvažiuoja atostogauti. Todėl poreikis vasarą yra daug mažesnis, jaunimo srautai visos Lietuvos jaunimo centruose sumažėja, suburti žmones yra sunku. Rajono jaunimo reikalų koordinatorės Danutės Jurgutienės įsitikinimu, galimybę lankyti centrą jaunimui vis tiek reikia suteikti. Vicemeras mano, kad vasarą jaunimo užimtumą reikėtų organizuoti kitose miesto, rajono atvirose erdvėse, ne tik patalpose. Jis klausė, ar centras turi savanorių, kurie tą veiklą padėtų organizuoti. Pasak J. Beržvinskaitės, jie šiuo metu neturi nė vieno savanorio, kurį galėtų palikti centre, pasiųsti atstovauti centrui įvairiuose renginiuose.

Jaunimo reikalų tarybos narius domino, kaip jaunimą užimti ketina nauja darbuotoja.

G. Grockytei studijų metais teko daug savanoriauti Lietuvoje, praktikas atliko Kauno ir Šakių globos namuose. Išskirtinę patirtį, žinių mergina įgijo Slovėnijoje, kur savanoriavo jaunimo organizacijoje, užimančioje 12–18 amžiaus vaikus.

„Mane stebino tai, kad šiame centre vaikas ar jaunuolis diktuoja, kuo jis nori užsiimti. Ten jis pats  daugiau orientuotas ką veikti, dalyvauti, kurti. Supratau, kad jaunas žmogus yra aktyvus ir sėdėdamas prie stalo jo tikrai nesudominsi“, – patirtimi dalinosi G. Grockytė.

Ji numačiusi ir Šakiuose plėtoti savanorystės praktiką, norėtų aktyvesnes veiklas jaunimui organizuoti lauke, bet prisipažino, kad Slovėnijoje turėjo labai daug savanorių. Mergina įsitikinusi, kad veikla centre turėtų vykti kasdien, yra nusiteikusi dirbti ir klausti jaunuolių, ką jie nori veikti, kokie jų sumanymai, idėjos.

„Toks bendravimas su centro lankytojais, manau, ugdo komandinį darbą, kelia jaunų žmonių savivertę, taip greičiau užsimezga kontaktas ir bendrauji kaip su sau lygiu“, – įsitikinusi jauna specialistė.

Tiesa, pirmiausiai naujajai centro darbuotojai teks atkurti ryšius, susipažinti su rajono nevyriausybinėmis, jaunimo organizacijomis.

Jaunimo reikalų tarybos narys Mindaugas Tarnauskas pastebėjo, kad rajone vangiai veikia savanorystės skatinimo programa Šakių rajono jaunimui „Patsaunoris“ ir siūlė naujai darbuotojai tęsti jos įgyvendinimą. G. Grockytė patikino, kad lietuviai turi pirmiausia pakeisti požiūrį į savanoriavimą – kol kas jie nemato iš to naudos.

Susirinkę jaunimo reikalų tarybos nariai pasiūlė socialiniuose tinkluose paskelbti, kad Šakiuose ieškomi savanoriai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.