Kerštas seniūnijai – išdaužytas langas

dabrovolskis
Nuotr. Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis džiaugiasi, kad stebėjimo kameros padėjo operatyviai išsiaiškinti chuliganus.


Gelgaudiškyje įvairiose miestelio vietose jau keleri metai įrengtos stebėjimo kameros. Jos ne tik drausmina gyventojus, bet padeda atskleisti nusikaltimus. Kameros padėjo išsiaiškinti, kas tarpušvenčiu išdaužė seniūnijos pastato langus.
 
Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis pasakojo, kad prieš trejus metus Gelgaudiškio miestelyje keturios stebėjimo kameros buvo įrengtos Gelgaudiškio dvaro prieigose, viena prie kultūros centro Taikos gatvėje ir keturios prie seniūnijos pastato.

„Būdavo tik pasodinam prie seniūnijos žydinčių gėlių ar kitų dekoratyvinių augalų, jau, žiūrėk, gėlės ir augalai išrauti. Neapsikentėm ir pastatėm prie seniūnijos pastato iš visų pusių keturias stebėjimo kameras“, – teigė seniūnas.

Gruodžio 28 d. seniūnijos darbuotojai atėję į darbą rado išdaužtą seniūnijos langą. Seniūnas iš karto puolė peržvelgti stebėjimo kamerų užfiksuotą informaciją. Pasirodo, gruodžio 27 d. vakarą po miestelį šlaistėsi du jaunuoliai, vaizdo kameros užfiksavo, kaip vienas iš jų, priėjęs prie seniūnijos pastato, stveria akmenį ir paleidžia į langą, po to abudu nubėga.

Seniūnas chuliganus atpažino ir apie įvykį pranešė policijos pareigūnams. Vienas iš jaunuolių, tą naktį siautėjusių Gelgaudiškio miestelyje, – septyniolikmetis gelgaudiškietis, gerai pažįstamas seniūnijos darbuotojams. V. Dabravolskis mano, kad jaunuoliai tokiu elgesiu kerštauja už surašytas jiems nepatenkinamas charakteristikas.

Policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą ir įvykį perdavė nagrinėti teismui. Chuliganų padarytą žalą seniūnija įvertino 100 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.