Per pirmąjį pusmetį surinkta 2,3 mln. pakuočių

taromatas
Nuotr. Per pirmąjį pusmetį Šakiuose surinkta 1 mln. 586 tūkst. 14 plastikinių, 647 tūkst. 593 metalinių ir 62 tūkst. 630 stiklinių pakuočių.


Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvos gyventojai į užstato sistemą grąžino beveik 260 mln. stiklinių ir plastikinių butelių bei metalinių skardinių. Viešosios įstaigos „Užstato sistemos administratorius“ (USAD) duomenimis, grąžintos pakuotės sveria daugiau nei 10 tūkst. 300 tonų. Tai yra 200 tonų daugiau negu sveria Eifelio bokštas. Tiesa, tokie įspūdingi rezultatai buvo planuoti.
 
Daugiausiai gėrimų pakuočių buvo grąžinta Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – atitinkamai 56 mln., 31 mln. ir 16 mln. vienetų taros. Didžiuosiuose miestuose grąžinama beveik 40 proc. visų pakuočių, beje, aktyvumu išsiskiria ir Palangos, Druskininkų bei Birštono savivaldybės.

Pakuotes uoliai grąžina ir Šakių rajono gyventojai. Per pirmąjį pusmetį čia surinkta 2 mln. 296 tūkst. 237 vienetai taros – 1 mln. 586 tūkst. 14 plastikinių, 647 tūkst. 593 metalinių ir 62 tūkst. 630 stiklinių pakuočių.
Aktyviausiai šalies gyventojai grąžina plastiko buteliukus. Jų per pirmuosius šešis mėnesius jau priduota 158 mln. (beveik 5 tūkst. 300 tonų). Antroje vietoje rikiuojasi metalinės pakuotės, kurių surinkta per 88 mln. vienetų. Taip pat grąžinta daugiau nei 12 mln. stiklinių butelių.

Kadangi kiekviena sistemoje dalyvaujanti pakuotė yra pažymėta, buteliuko ir skardinės tikslumu žinoma, kiek ir kokių pakuočių buvo išleista į rinką ir kiek jų buvo sugrąžinta. Tai leidžia stebėti pakuočių grąžinimo tendencijas, tobulinti sistemą ir ieškoti būdų, kad ji taptų dar efektyvesnė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px