Nuo šiandien baseinas pradeda sezoną

baseinas darbai
Nuotr. Prieš baseinui atveriant duris lankytojams patys sporto centro darbuotojai atliko kosmetinius remonto darbus – perdažė rūbinių spinteles. Nuotraukoje JKSC direktorės pavaduotojas Paulius Puskunigis (dešinėje) ir treneris Aurelijus Marčiulionis.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau šiandien, rugsėjo 1 d., Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro (JKSC) baseinas duris atveria po vasarą vykdytų profilaktikos darbų. Tiesa, nors per vasarą buvo užsimota atlikti nemažai darbų, dėl biurokratinių trukdžių ne visi planai neįgyvendinti.

Trečiadienį baseinas buvo pildomas vandeniu, darbuotojai perdažinėjo rūbinių spinteles. Neseniai atnaujinta ir pirmo aukšto siena, kurioje vaizduojamos įvairios sporto šakos. Tikimasi, kad tokiu būdu bus papuošta ir kita pirmo aukšto sienos dalis. Lauke buvo pakeisti sulankstyti skardiniai fasadai, o per rugsėjį baseine, kaip buvo ir sporto salėje, turėtų būti visiškai atnaujintas apšvietimas. Be to, numatyta baseine sumontuoti garso sistemą – būtų galima klausytis muzikos garsų. Vienas didesnių vasaros darbų – perlakuotos salės grindys. Tačiau JKSC direktorės pavaduotojo Paulius Puskunigio tai neguodžia, nes planai ir užmojai buvo kur kas didesni. Prasidėjus vasarai jis tikėjosi, kad biurokratines kliūtis pavyks įveikti ir iki rudens įgyvendinti projektą, kurio metu turėjo būti praplėstos rūbinės, įrengta sporto salė. Visgi taip neįvyko.

„Viskas užstrigę biurokratinėje sistemoje... Iš mūsų pusės viskas padaryta – yra parengtas bei pateiktas Marijampolės regioninės plėtros tarybai projekto „Neformalaus švietimo infrastruktūros plėtra Šakių mieste“ projektinis pasiūlymas kartu su investicijų projektu. Šiuo metu vyksta ilgos vertinimo procedūros. Marijampolės regioninės plėtros taryba vertina projektinį pasiūlymą kartu su investicijų projektu, po to dar Vilniuje centrinė projektų valdymo agentūra su LR Švietimo ministerija. Gavus teigiamą išvadą, toliau bus rengiama projektinė paraiška. Tad realūs darbai, geriausiu atveju, gali įvykti tik kitą vasarą“, – biurokratines vingrybes aiškino P. Puskunigis.

Jei viskas būtų vykę pagal planus ir norus, turėjo būti padvigubintas rūbinėse esančių vietų skaičius, išplečiant rūbines į rūsyje esančias patalpas. Taip pat jau seniai kalbama ir numatyta antrame aukšte šalia baseino įrengti treniruoklių salę. Tačiau... Visgi centro administracija viliasi, kad biurokratinius trukdžius pavyks įveikti ir siekiai bei planai, nors ir vėliau, bet bus įgyvendinti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.