Iš institucijų nori paaiškinimo

Rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis parengė raštą Lietuvos automobilių kelių direkcijai ir Susisiekimo ministerijai, nes administracijos vadovai tiesiog neturi atsakymų į rajono gyventojams rūpimus klausimus.

Kaip informuoja E. Pilypaitis, Šakių rajono savivaldybėje yra asfaltuojama kelio Nr. 3821 nuo Liepalotų iki Kriūkų atkarpa per Adomiškių kaimą. Iki gyvenvietės iš abiejų pusių asfaltas jau yra paklotas, o per pačią gyvenvietę numatoma kloti ne asfaltą, o du dervuotos skaldos sluoksnius.
 
„Kas priėmė tokį žmones piktinantį sprendimą? Ar toks sprendimas stiprina piliečių pasitikėjimą savo valdžia ir valstybe, kada akivaizdžiai po žmonių langais yra daromi sunkiai protu suvokiami ir paaiškinami sprendimai? Žmonės kalbasi su darbininkais ir kelia pagrįstus klausimus, norėdami užbėgti už akių gėdingiems darbams. Juolab, kad kalbama apie nesuprojektuotas nuovažas nuo kelio į gyventojų kiemus“, – rašo meras rašte ir prašo paaiškinti, ar gyventojų nuogąstavimai yra pagrįsti.

„Suteikta informacija padėtų ir mums teisingai su jais komunikuoti“, – tikina rajono vadovas.

Antra problema dėl kelio Nr. 3806 Šakiai–Slavikai, kur yra siaura ir labai sena asfalto danga su aptrupėjusiais ir rimtas eismo saugumo problemas keliančiais pakraščiais.

„Jau buvo atkreiptas dėmesys, kad šis ruožas itin blogai prižiūrimas, žvyras iš kelkraščių vietomis jau visai išdulkėjęs ir tarp asfalto bei kelkraščio susidaręs iki 7 cm aukščio skirtumas. Tai ypač pavojinga prasilenkiant mašinoms, nes net lengvieji automobiliai prasilenkti neišvažiavę į kelkraštį praktiškai negali. Kelininkai bandė taisyti situaciją, bet išėjo dar blogiau – iš kelkraščio suverstas žvyro–molio–juodžemio mišinys šią lietingą vasarą tapo dar pavojingesnis“, – dėmesį atkreipia meras ir savo teiginius iliustruoja fotonuotraukomis.

Meras taip pat prašo atkreipti dėmesį ir į atliekamų darbų ir projektų kokybę, nes mano, jog tai ne tik nedaro garbės institucijoms, bet kelia grėsmę eismo saugumui ir piliečių gyvybėms. Taip pat jis siekia sužinoti, ar yra, ir jei yra, tai kada, galimybė remontuoti šį kelią.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px