Virš seniūno galvos vėl tvenkiasi juodi debesys

pilypaitis dabravolskis
Nuotr. Rajono meras Edgaras Pilypaitis prašo Gelgaudiškio seniūnijos seniūno Vinco Dabravolskio paaiškinti, kodėl jo šeimai priklausančiame sklype lengvatinėmis sąlygomis yra kasamas tvenkinys.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Gelgaudiškio seniūnijos seniūnas Vincas Dabravolskis vėl pateko savivaldybės administracijos akiratin ir yra įtariamas privačių ir viešųjų interesų supainiojimu. Šį kartą seniūnui keletą klausimų dėl elgesio uždavė rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Pirmiausiai meras teiravosi seniūno, kokiu pagrindu vyksta kūdros kasimo darbai Skaistakaimio kaimo sklype, kuris priklauso V. Dabravolskio šeimai. Seniūnas laikraščiui „Draugas“ aiškino, kad šiuo metu Gelgaudiškyje stambiagabaričių atliekų aikštelę įrenginėjanti UAB „Sumeda“ ieškojo specialaus grunto, kuris tiktų aikštelės pagrindui, ir pasirinko gruntą, kuris yra jo žmonai priklausančiame sklype.

„Iš pradžių to grunto jie ieškojo visur ir kasinėjo, bet niekur netiko. Gyventojai taip pat siūlė išvalyti jų kūdras, tačiau toks gruntas jiems pasirodė netinkamas. Tada mano žmonai nuosavybės teise priklausančiame sklype taip pat rangovai pasižiūrėjo į nuo senų laikų buvusią pelkėtą vietovę, kuri kitoms paskirtims netinkama naudoti, ir pamatė, kad šitas gruntas jiems tiktų“, – tikino seniūnas.

Anot seniūno, rangovai su seniūno žmona tiesiog sutarė kaip su privačiu asmeniu, nepasirašę jokios sutarties, nes esą privatiems asmenims ji nėra būtina.  

Kitas akmuo į to paties seniūno daržą krito dėl to, jog minėtieji rangovai, veždamiesi aikštelei gruntą iš V. Dabravolskio šeimos sodybos, sugadino Skaistakaimio kalno kelią. Apie tai rajono merą informavo patys vietos gyventojai. Anot E. Pilypaičio, čia kaip tik yra tiesioginis privačių ir viešųjų interesų supainiojimas, nes seniūnas turi kontroliuoti visus, kas gadina kelius ir gatves, bei neleisti to daryti, o ne priešingai. Tačiau seniūnas lapkričio 14 d. informavo, kad kelias jau sutvarkytas – tie patys rangovai, baigę vežti savo aikštelei gruntą, jį sutvarkė.

Dar vienas neaiškumas merui kilo kalbant apie Daukantiškių Atžalyno gatvės pralaidą. Kaip aiškina rajono meras, prieš du mėnesius į seniūną kreipėsi gyventojai ir prašė išspręsti tarp 23-iu ir 25-u numeriais pažymėtų namų pralaidos klausimą. Tačiau, pasak E. Pilypaičio, kai buvo renkamas pralaidų pakeitimo poreikis visose seniūnijose, V. Dabravolskis Ūkio, architektūros ir urbanistikos skyriaus specialistams šios informacijos nepateikė, nors gyventojams šį klausimą išspręsti žadėjo.

„Kaip žinote, kad minėtą gatvę tvarko pagal projektą ir, kaip aš žinau, ten iš pat pradžių visur buvo numatyta pakeisti, sudėti visas pralaidas. Todėl dar prasidėjus darbams kalbėdami su projekto rangovais aptarėme, kokie darbai bus padaryti, tarp jų buvo paminėtos ir pralaidos. Projektas dar yra vykdomas, jis nebaigtas, todėl manau, kad iki pabaigos bus viskas sutvarkyta. Bent jau taip tikiuosi“, – sakė seniūnas V. Dabravolskis.

Anot seniūno, šita problema apskritai galbūt iškilo dėl to, kad tarp minėtų šių dviejų namų yra ne vienas įvažiavimas į kiemą, bet du atskiri keliukai.

„Gal projektuotojai tai buvo numatę kaip vieną keliuką ir kitam pralaidos nenumatė. Tačiau aš irgi noriu, kad būtų ten ta pralaida ir žmonės būtų patenkinti ir tikrai stebėjau situaciją, kaip ten viskas vyksta, bet, sakau, projektas dar nėra baigtas“, – aiškino seniūnas.

Tačiau netrukus pats seniūnas informavo laikraščio redakciją, kad savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius jam pranešė, jog minėtoje vietoje pralaida projekte yra numatyta, todėl tikėtina, kad ši problema netrukus išsispręs ir rangovai pralaidą padarys.

Meras E. Pilypaitis sako, kad toks seniūno elgesys, kai jis nesikreipė į atsakingą savivaldybės skyrių ir nepranešė apie pralaidą, yra vertinamas tiesiog kaip aplaidumas, dėl kurio yra žlugdomas gyventojų pasitikėjimas valdžios institucijomis ir valstybės tarnautojais.  

Meras seniūno paaiškinimų į pateiktus klausimus raštu laukia iki lapkričio 21 dienos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.