Norėjo sužinoti „tą reikalą“

Lapkričio 7 d. iš pareigų buvo atšauktas UAB „Šakių šilumos tinklai“ direktorius Laimutis Kasparavičius. Tai, kad tokio sprendimo motyvai neįvardijami arba įvardijami gana neapibrėžtai, patinka ne visiems.

Štai tarybos narys Mindaugas Tarnauskas tarybos posėdžio metu stebėjosi, kad tarybos nariai apie tokį sprendimą apskritai neinformuoti, o motyvai nežinomi. Jis citavo rajono spaudoje buvusią informaciją ir administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus pasakytus žodžius, kad L. Kasparavičius „grubiai pažeidė tarnybinę etiką“. M. Tarnauskas klausė, kas yra „tas reikalas“, apie kurį D. Grincevičius užsiminė žurnalistams („abu žinom tą reikalą“), paneigdamas, kad pats L. Kasparavičius esą nežino, kodėl jis atšauktas iš pareigų.
 
Reaguodamas į tarybos nario klausimą rajono meras Edgaras Pilypaitis pabrėžė, kad UAB-ų direktoriai pavaldūs administracijos direktoriui ir atšaukti vadovą iš pareigų jis gali ir be motyvų. Šiuo konkrečiu atveju, kaip leido suprasti rajono vadovas, taip pasielgti buvo už ką. Įvardyta, kad direktorius nieko nedarė dėl įstaigos restruktūrizavimo, kad nevykdė tiesioginių pavedimų, o laiko ir erdvės pasitaisyti, mero žodžiais, buvo tikrai.

„Aš neprivalau atsakyti, kodėl atleidau šį direktorių. Jis žino, kodėl jį atleidau. Turiu įrodymų. Bet jei jis sakys, kad nežino, sužinosite visi“, – į tribūną stojęs sakė administracijos direktorius D. Grincevičius.

Jo pusėn stojęs Vaidas Balčiūnas sakė, kad galbūt ir nereikia viešinti visų faktų, galbūt tai konfidencialu. Tuo labiau, kad tarybos posėdžiai transliuojami tiesiogiai.

„Jei jausis atleistas neteisėtai – duos į teismą ir bylinėsis“, – svarstė V. Balčiūnas.

Ko gero, ne tokių atsakymų tikėjosi M. Tarnauskas, tad Rima Rauktienė prašė administracijos palengvinti galvojimą ir pasakyti, ar tai susiję tiesiogiai su žmogaus darbu ir veikla, ar su jo, kaip asmens, elgesiu.

„Komplektas visų dalykų, ką paminėjote“, – sakė meras, pabrėždamas, kad pirmiausiai laukiama naujo vadovo, kuriam bus užduotis pažiūrėti, kaipgi yra toje įstaigoje.

Kai bus ne prielaidos, o faktai, meras žadėjo informuoti ir tarybos narius bei visuomenę.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.