Prieš didžiąsias šventes – tradiciškai išdalintos eglišakės

eglisakes nemokamai
Nuotr. Akcijos „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ metu miestiečiai džiaugėsi, kad galės miško kvapu atgaivinti ir pasipuošti savo namus.

Gruodžio 20 d. Lietuvos miestų ir miestelių aikštėse VĮ Valstybinių miškų urėdijos miškininkai gyventojams dovanojo eglės šakas. Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ rengiama jau daugiau nei dešimtmetį ir pritraukia kelis šimtus rajono gyventojų.
 
Šakių rajone miškininkai dalijo eglišakes dviejose vietose – prie savivaldybės ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijos. Į Šakius dalinti eglišakių šventiškai nusiteikę atvyko Lekėčių medelyno darbuotojai, kurie dviem mašinomis atvežė netgi 850 eglišakių. Ilgai nelaukę miškininkų mašinas apspito gyventojai, kurie džiaugėsi patogia proga parsinešti sakais kvepiančią miško puošmeną šventėms. Miškininkai, atsidėkodami už idėjos palaikymą, kiekvienam atėjusiam pasiimti eglišakės dovanojo „SOS vaikų kaimo“ vaikų pieštus atvirukus su užrašu – „Šilčiausi apkabinimai miškui ir jums“.

„Iniciatyva „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ yra šventė ir visiems urėdijos darbuotojams. Didelis džiaugsmas dovanoti gražiausią Kalėdų simbolį – mišku kvepiančią eglės šaką bei padėkoti gyventojams už tai, kad prisideda prie miško medžių išsaugojimo“, – taip apie akciją atsiliepia miškininkai.

Kaip sako Valstybinių miškų urėdijos Šakių padalinio vadovas Gintaras Bacevičius, šįmet gyventojų norai parsinešti šakelę šventėms turėjo būti patenkinti, nes ankstesniais metais ateidavo dar ir tie gyventojai, kurie nešdavosi šakas dengti sodo augalams. Šįmet miškininkai dar gruodžio pradžioje du savaitgalius prie rajono urėdijų gyventojams nemokamai dalijo eglių šakas, specialiai skirtas sodo augalams dengti.

Miškininkai, organizuodami eglių šakų dalijimo akcijas,  ugdo gyventojų atsakingumą bei skatina tausojantį ir ekologišką vartojimą.

Šiais metais visoje Lietuvoje buvo 120 šakų dalinimo vietų, kuriose išdalinta daugiau kaip 100 tūkst. eglišakių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.