Stebės, kad asfalto kliūtų tolygiai

vainius
Nuotr. Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirstymo komisijos pirmininko pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius sakė, kad ateityje rajono gatvės bus asfaltuojamos laikantis tolygumo principo.


Prieš didžiąsias metų šventes savivaldybės Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšų skirstymo komisija vyko į išvažiuojamąjį posėdį. Jo metu komisijos nariai tikrino ir vertino jau padarytus darbus keliuose ir gatvėse bei apžiūrinėjo objektus, kurie dar tik numatyti asfaltuoti.
 
Kaip spaudos konferencijos metu informavo mero pavaduotojas Bernardinas Petras Vainius, kuris yra ir šios komisijos pirmininko pavaduotojas, komisijos tikslas buvo įvertinti šiais metais jau padarytus darbus ir įvertinti objektus, kurie dar tik bus tvarkomi ateityje.

„Dėl rangovų neoperatyvumo liko nepadarytas skveras, nors jie turėjo ir techninių problemų, pavyzdžiui, kai kurios prekės buvo perkamos užsienyje ir vėlavo, bet daugiau darbai strigo dėl organizacinės iniciatyvos stokos, fizinio pajėgumo trūkumo“, – kalbėjo apie Šakių skvero rekonstrukcijos darbus B. P. Vainius.

Apibendrindamas metų darbus keliuose ir gatvėse, mero pavaduotojas sakė, kad šįmet strigo ne tik skvero rekonstrukcijos projektas, bet ir kiti projektai dėl to, kad nebuvo laiku paruošti aprašai arba juos reikėjo tikslinti. Dar viena vėlavimo priežastis yra ta, kad projektus atidžiai peržiūrėjo savivaldybės administracija, nes paaiškėjo, kad kai kurie numatyti asfaltuoti keliai ir gatvės neatitinka realių techninių parametrų. Dėl šių priežasčių kai kurie objektai buvo pradėti tvarkyti tik spalio mėnesį, kai realiai rudenį darbai jau turėjo būti baigti. Šiais metais B. P. Vainius ir pačios KPPP lėšų skirstymo komisijos pirmininkas Arvydas Šlėderis yra numatę, kad techninius projektus reikėtų rengti žiemą, o atėjus pavasariui jau vykdyti darbų viešuosius pirkimus ir pradėti realius darbus gatvėse ir keliuose.

Kalbėdamas apie šių metų darbus seniūnijų keliuose ir gatvėse mero pavaduotojas patikino: po išvažiuojamojo posėdžio tapo aišku, kad reikės peržiūrėti seniūnų teiktus prašymus. B. P. Vainius kaip pavyzdį pateikė Šakių seniūniją, kur aiškiai matyti, kad gatvių asfaltavimo prioritetai sudėlioti neatsižvelgiant į tai, kad kai kuriuos objektus galima sutvarkyti iš kitų projektinių lėšų, o KPPP lėšas panaudoti tų gatvių asfaltavimui, kur asfalto labai trūksta. Mero pavaduotojas jau ne kartą yra viešai sakęs, kad, gatvių asfaltavimui skirstant KPPP lėšas, bus atsižvelgiama į tolygumą – t. y. į tai, kiek gatvių jau yra tam tikrose seniūnijose išasfaltuota.

„Šimtu procentų asfaltuotų gatvių mes turime rajone Degutinėje, Bridžiuose, Sudarge ir Vilkeliškių gyvenvietėje. Virš 90 proc. asfalto turime Šakių mieste, išskyrus Giedručių (čia yra tik 28 proc. asfaltuotų gatvių), Girėnų ir Striūpų gyvenvietes. Iš seniūnijų turime daugiausia asfalto Barzdų seniūnijoje, 80 proc. asfaltuota Lukšių seniūnija, tačiau yra ir tokių gyvenviečių, kur apskritai nėra asfalto dangos, tai Skaistakaimio ir Katilių, Būdviečių gyvenvietėse, taip pat Totorviečių gyvenvietėje, tačiau pastarąją žadama jau kitais metais asfaltuoti“, – komentavo B. P. Vainius.

Anot mero pavaduotojo, KPPP lėšų skirstymo komisijos pagrindinis uždavinys – artimiausiu metu peržiūrėti seniūnų prašymus dėl gatvių asfaltavimo ir stebėti, kad prioritetai būtų sudėlioti tolygumo principu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.