Seniūnai turi apsispręsti, kur investuoti pinigus

Rajono seniūnai turėjo aptarti seniūnaičių sueigose su bendruomene, kam norėtų šįmet panaudoti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skiriamas lėšas nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių veiklai stiprinti. Šįmet ministerija Šakių rajonui skyrė 20 tūkst. 131 eurą, o tai yra 270 eurų mažiau negu pernai.

Naudoti šias ministerijos lėšas galima socialinei veiklai seniūnijose stiprinti – vienišų asmenų lankymui, renginių organizavimui, vaikų ir jaunimo laisvalaikio užimtumui, kultūrinei švietėjiškai veiklai stiprinti, sporto ir sveikatinimo veikloms rengti, bendruomenės sutelktumui ir gyvenimo kokybės gerinimui, bendruomenės akcijoms ir iniciatyvoms gerinti, kurių metu būtų sutvarkyti tam tikri vieši objektai. Rajono meras Edgaras Pilypaitis jau yra sakęs, kad per tokius nevyriausybinėms organizacijoms skiriamus pinigus galima įrengti tokius dalykus, ko gyventojai nuolat prašo savivaldybės, pvz., žaidimų aikšteles. Seniūnai sako, kad pinigai padalinus visoms seniūnijoms yra per maži, kad už juos kažką tinkamai įrengti ar nupirkti. Savivaldybės Jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė seniūnams patarė išsiskirti vieną prioritetinę sritį ir būtent į ją bandyti pritraukti lėšas. Praėjusių metų patirtis rodo, kad seniūnijose šios lėšos daugiausiai naudojamos sporto, poilsio aikštelių, vaikų žaidimų aikštelių įrengimui, atnaujinimui, poilsio, rekreacinių vietų sutvarkymui. Paskutinio seniūnų posėdžio metu, birželio 4 d., D. Jurgutienė sakė, kad gavo devynių seniūnijų seniūnų projektinius protokolus, tačiau porą iš jų dar reikėtų taisyti, o kitų seniūnijų seniūnai turėtų pasiskubinti apsispręsti dėl šios galimybės.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.