Socialdemokratai rinkėjams siūlys vietinę kandidatę

jakelaitiene razmislevicius1
Darius Razmislevičius (centre) neįtikino Šakių socialdemokratų, kad jis geresnis kandidatas už Ramintą Jakelaitienę. Susitikimo metu politinėmis aktualijomis dalijosi ir partijos skyriaus pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas (dešinėje). D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Pirmadienio vakare į rinkiminę konferenciją rinkosi Lietuvos socialdemokratų (LSDP) Šakių skyriaus nariai, kurie po slapto balsavimo faktiškai vienbalsiai nusprendė, kad jų kandidatė 2020m. Seimo rinkimuose bus savivaldybės tarybos narė kriūkietė Raminta Jakelaitienė.
 
Šansas – savai

Nors ankstesnio susirinkimo metu rugsėjo 23d. R. Jakelaitienės pozicija dėl galimybės dalyvauti Seimo rinkimuose pasirodė labai netvirta ir buvo galima suprasti, kad jos atsakymas bus labiau neigiamas nei teigiamas, tačiau, pasirodo, viskas priešingai. Tiesa, ryžtingas ir tada, ir dabar buvo ir kitas socialdemokratų kandidatas, dabar Kaune gyvenantis Darius Razmislevičius, pabrėžęs, kad jo venomis teka zanavykiškas kraujas. Partijos bičiuliams save pristatydamas buvęs kraštietis teigė „šventai įsitikinęs, kad gali laimėti“, sakė Šakių rajoną išmaišęs skersai ir išilgai, o savo kandidatūrą kelia ne tam, kad tik dalyvautų, bet tam, kad laimėtų. Tad prašė suteikti šansą, kad galėtų pateisinti lūkesčius, savo pranašumu prieš R. Jakelaitienę įvardijo didesnį savo matomumą viešoje erdvėje, medijose, kur nevengia išsakyti savo poziciją, nuomonę. Visgi to šanso Šakių socialdemokratai save zanavyku laikančiam D. Razmislevičiui nesuteikė. Iš 33 konferencijos dalyvių 30 palaikė R. Jakelaitienės kandidatūrą, tik vienas balsas buvo už D. Razmislevičių, o du biuleteniai buvo sugandinti.

„Vau“, – iškart po rezultatų paskelbimo sakė R. Jakelaitienė, pripažinusi, kad nesitikėjo tokio triuškinančio rezultato ir dėkojo bičiuliams už besąlygišką palaikymą bei visus kvietė susitelkti bendram darbui.

Tiesa, D. Razmislevičiui teko atsakyti į ne vieną partijos bičiulio klausimą. Pavyzdžiui, kodėl jis nusprendė kandidatuoti ne Kaune, jei ten anksčiau yra laimėjęs tarybos nario mandatą, buvo pasiūlyta savo patirtį galbūt įrodyti dirbant mūsų krašto seniūnu, taip užsitikrinant žmonių pasitikėjimą ir pan.

Pasisakė už lygias galimybes

Save bičiuliams pristatydama jau antrą kadenciją savivaldybės taryboje dirbanti R. Jakelaitienė pripažino, kad tik nuo socialdemokratų priklausys, kur link pasuks Lietuva. Tiesa, ji tikino, kad prireiks titaniškų pastangų, kad žmonės ne tik patikėtų socialdemokratinėmis idėjomis, bet ir jas paremtų, tačiau bendro darbo dėka, tiki ji, tai įmanoma. Taip pat kandidatė kalbėjo apie „dviejų greičių Lietuvą“ ir apgailestavo, kad mūsų kraštas, deja, patenka į tą lėtesnį greitį. Dėmesį atkreipė ir į nelygių galimybių Lietuvą, kur galimybes turi tie, kurie jų ir taip nestokoja, o kiti stokoja ir ta stoka gali privesti prie dar blogesnės situacijos. Iki gerovės valstybės, anot kandidatės, taip pat toloka. Tad ji viena iš prioritetinių sričių laiko švietimą.

„O ką mes matome? Bendruomenė susiskaldžiusi, pikta ir tai toli nuo siekio, kad mūsų piliečiai įgytų kokybišką išsilavinimą ir norėtų kurti, pasilikti čia, Lietuvoje“, – teigė kandidatė, pripažinusi, kad „valstybine stipria švietimo sistema tikrai, sutikime, nėra suinteresuotas konservatorių lyderis, kadangi nuo to tiesiogiai priklauso jo šeimos verslas ir tai kelia labai didelį susirūpinimą“.

Toli nuo gerovės modelio ji laiko ir mokesčių, kurie tik kelia papildomas socialines įtampas, įvedinėjimą.

„Mes, socialdemokratai, pasisakome už mokestinę reformą, būtent progresinius mokesčius, tinkamą mokestinės naštos paskirstymą kiekvienam pagal jo galimybes, įvertinant visas pajamas“, – sakė socialdemokratė, kvietusi geriausio modelio ieškoti visiems kartu ir pabrėžusi, kad jos atstovaujamai partijai ne vis vien, kur link pasuks Lietuva, ir kad žmonės nusipelnė lygių galimybių Lietuvos.

Beje, tai, kas dabar vyksta valdžioje, ji sakė apskritai nelabai galinti pavadinti politika.

„Tai daugiau asmens santykių aiškinimasis, chaosas, desperacija. Liūdna“, – konstatavo R. Jakelaitienė.

Su konservatoriais – tik kraštutiniu atveju

Beje, apie politines valdžios aktualijas kalbėjo ir į svečius atvykęs partijos pirmininko Gintauto Palucko pavaduotojas Justas Pankauskas. Anot jo, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pats save įvarė į kampą dar 2016 m. Svečias mano, kad „jis pats kaip lyderis turėjo imtis iniciatyvos, o ne būti šešėliniu kardinolu ir per kultūros komitetą valdyti valstybę“. Taip pat apgailestavo, kad „profesionalų vyriausybės“ sąvoka jau tiek nuvalkiota, kad skamba kaip pasityčiojimas.

„Šitoj vietoj mūsų partija stipri, turime daugybę žmonių, kurie už savęs neša didžiulę valstybinės tarnybos darbo patirtį, turime ir daug jaunų žmonių“, – partijos privalumus vardijo J. Pankauskas ir vylėsi, kad kituose rinkimuose pavyks dirbti pozicijoje.
Tiesa, anot svečio, tikrai be konservatorių, su kuriais esą jie nuolat peršami.

„Su konservatoriais jokia koalicija negalima, pirmiausia ideologiškai. Pirmiausiai būsime priversti kalbėti su tais pačiais valstiečiais, kitom frakcijom, galbūt Darbo partija, kuri su savo vieninteliu lyderiu atgauna reitingus. Koalicija su konservatoriais įmanoma tiktai pačiu paskutiniu atveju“, – pabrėžė LSDP partijos skyriaus pavaduotojas.

Beje, o rajone būtent su šia partija socialdemokratai ir dirba, bet, kaip ne kartą pastebėta, regionuose politika nuo didžiosios gerokai skiriasi...

Konferencijos pradžioje pagerbti ir asmenines sukaktis minėję partiečiai. Sveikinimų sulaukė Birutė Gurevičienė, Martina Didžiulienė, Danutė Jurgaitienė, Birutė Miliauskienė ir Viktoras Lebedžinskas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.