Seniūnaičiui rūpi seniūnijos praeitis, dabartis ir ateitis

kaspareavicius vintautas2
Į savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Grincevičiaus kabinetą užsukęs Slavikų seniūnijos seniūnaitis, vietos ūkininkas Vintautas Kasperavičius domėjosi, kokia ateitis laukia slavikiečių. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Prieš porą savaičių savivaldybėje lankėsi Slavikų seniūnijos seniūnaitis, vietos ūkininkas Vintautas Kasperavičius, kuris su administracijos direktoriumi Dainiumi Grincevičiumi ir keliais skyrių specialistais aptarė situaciją prieš artėjančius seniūnaičių rinkimus Slavikų seniūnijoje.

Lapkričio viduryje bus skelbiami rajono seniūnijų seniūnaičių rinkimai. Iki to laiko Slavikų seniūnaitis V. Kasperavičius sako norėjęs išsiaiškinti aktualijas, kas laukia jų seniūnijos netolimoje ateityje, nes jis, kaip seniūnaitis, jaučia pareigą atsakyti žmonėms į jiems rūpimus klausimus, kuriuos, tikėtina, jam užduos į susirinkimą atėję žmonės. Pirmiausia seniūnaičiui ir visiems slavikiečiams rūpi, ar bus sujungtos seniūnijos, kada Slavikai turės savo seniūną, bei ūkiški klausimai – laisvalaikio salės įrengimas Slavikų seniūnijos pastate, kai kurių gatvių tvarkymo klausimai.

Administracijos direktorius D. Grincevičius sako, kad toks seniūnaičio atėjimas tiesiai į administraciją ir aktualijų aptarimas yra sveikintinas, nes yra, kurie kalba daug, reiškiasi per įvairius socialinius tinklus, tačiau nežino, kaip yra iš tikrųjų, nes savivaldybėje niekuo nesidomi.

Anot V. Kasperavičiaus, slavikiečiams labai svarbus yra pačios seniūnijos išsaugojimas, neprijungimas prie kitos, nes nuo tolimiausio seniūnijos taško iki Šakių centro yra 30 km, o autobusai nevažiuoja. Tad ką daryti seniems ar neįgaliems žmonėms, jeigu turi kokių reikalų seniūnijose? Klausimas dėl seniūnijų reformos ir optimizavimo, pasak seniūnaičio, yra labai prieštaringas – juk valdžia visada žmonėms žadėjo artinti paslaugas prie jų, o dabar, motyvuojant, jog nėra pinigų, nori stambinti administracines teritorijas, jas sujungti ir viską optimizuoti.

„Tai kur čia gerovė tam žmogui?“ – klausia seniūnaitis.

Pačių seniūnijų reformų klausimas, kaip sako V. Kasperavičius, yra labai miglotai nušviečiamas, nes dabar žmonėms kalbama, kad prieš jungiant vieną seniūniją su kita tektų daryti apklausas, žiūrėti, ko nori patys vietos gyventojai, tačiau jau dabar Sudarge yra nupirktos naujos patalpos seniūnijai, o tai lyg ir yra užuomina, kas prie ko bus jungiama. Beje, seniūnaitis nesupranta, kam Sudargo seniūnijai reikėjo pirkti naujas patalpas, jeigu netrukus ištuštės ten veikianti mokykla, kurioje vaikų vis mažėja.

Seniūnaičiui taip pat rūpėjo išsiaiškinti, kodėl nebuvo tvarkoma Vyšnių gatvė Slavikuose toliau, kaip buvo žadėta. Pasirodo, išbrangus darbams net du su puse karto, savivaldybė trumpam atidėjo gatvės asfaltavimo darbus, tačiau kitais metais žadama juos tęsti toliau. Savivaldybės administracijos specialistai parodė seniūnaičiui Slavikų seniūnijos pastato rekonstrukcijos planą, kur turės būti įkurta ir laisvalaikio salė. Tiesa, administracijos direktorius užsiminė, kad 25 tūkst. eurų seniūnijos remontui neužteks, nes paskaičiavus pradinę sąmatą, jau dabar aišku, kad tam reikės 40 tūkst. eurų.

Susitikime su seniūnaičiu taip pat dalyvavo Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, jo pavaduotojas Aurimas Staugaitis, Biudžeto, turto ir strateginio planavimo Egidija Grigaitienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.