Žmones papiktino smarkiai apgenėti medžiai

medziai hidrokesta
Intensyvūs medžių genėjimo darbai vyksta ne tik pačiame Šakių centre, bet ir miesto ežero pakrantėje, kur šalinami medžiai, trukdantys projekto įgyvendinimui. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusią savaitę šakiečių aistros užvirė dėl miesto centre genimų medžių – ar reikia tiek nudrožti miesto medžius, ar taip daroma, nes tingisi lapus šluot? Tokie kaltinimai pasipylė po to, kai centrinėse miesto gatvėse pasirodė seniūnijos darbuotojai, kurie visą savaitę genėjo medžius.

Šakių seniūnas Dalius Jasevičius ir kiti seniūnai apie būsimą medžių genėjimą perspėjo dar pastarojo seniūnų pasitarimo metu.

Pernai didžiulė pasipiktinimo banga dėl smarkiai apgenėtų liepų kilo Gelgaudiškyje, kur neva seniūnija per daug nukarpė pagrindinėse gatvėse augančias gražuoles, o šįmet medžių genėjimo darbai, regis, užkliuvo praeiviams ir pačiuose Šakiuose.  
„Kur tau, žmogau, – šitaip juos nugeni, tik kotai liko šluotų. Medžiai yra plaučiai mūsų planetos, ką mes su jais darome? Čia barbarizmas yra, niekur taip nėra, tik pas mus. Dėl ko taip daro – mažiau lapų šluot, tingi dirbt? Ar tikrai reikia taip galabyti tuos medžius? Bezbožnikai ir parmazonai tie, kurie taip elgiasi su medeliais. Barbarai“, – taip apibūdino medžių genėjimą mieste į redakciją paskambinęs šakietis, nenorėjęs įvardyti savo tapatybės.

Tiesa, medžiai genimi ne tik Šakiuose, bet ir kitose rajono seniūnijose, tik darbai vyksta ne vienu metu, nes seniūnams reikia dalintis autobokšteliu-keltuvu, kad šiuos pavasario darbus galėtų atlikti laiku.

Be genimų medžių, miesto, miestelių ir kaimelių centruose vyksta ir kiti pavasariniai medžių pjovimo, genėjimo darbai.

Šakių miesto paežerės parke įmonė „Hidrokesta“ taip pat pradėjo darbus ir intensyviai pjauna medžius, kurie čia turės būti pašalinti, nes jie pastoja kelią paežerės pakrantės projekto įgyvendinimui. Tiesa, kaip jau anksčiau minėjo projekto vadovas, savivaldybės architektas Mantas Paketuris, paežerėje medžiai pjaunami atsižvelgiant į tikslias dendrologų rekomendacijas ir sveiką protą – niekas nešalina sveikų, gražių medžių, kurie prisideda prie rekreacinės aplinkos kūrimo. Paežerėje šalinami tik invaziniai medžiai arba tie, kurie trukdo įrengti kokius nors inžinerinius įrenginius pakrantėje (pavyzdžiui, pėsčiųjų taką). Atrodo, kad paežerėje pjaunami medžiai gamtos mylėtojams ir aktyvistams dar neužkliuvo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.