Bėdos dėl medžių

Avarinių medžių pjovėjai vis sulaukia seniūnų, gyventojų nepasitenkinimo. Rajono savivaldybė žada nuo kitų metų keisti avarinių medžių pjovimo tvarką.

Jau rašėme, kad dar gegužę į Slavikų civilines kapines avarinių medžių pašalinti atvykę pjovėjai pašalino du medžius, o likusius šešis žadėjo grįžti ir nupjauti rudenį.
 
Pasak Slavikų seniūnijos seniūno Valdo Dumčiaus, pjovėjai žadėjo nupjauti likusius šešis medžius spalio mėnesį.

„Kai paskambinau, rangovų vadovas sako – gal atvažiuos, gal ne. Aiškindamas, kad sutartį jie jau įvykdę, nes pjovė papildomus medžius. Nesuprantu, iš kur tie papildomi medžiai atsirado. Ar mūsų vienoje seniūnijoje medžiai liko nenupjauti? Mūsų seniūnija liko nuskriausta“, – svarstė seniūnas.

Kaip paaiškino savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius, kitose seniūnijose buvo medžių išpjauta daugiau nei buvo pateiktas jų poreikis. Taip atsitiko, kai savivaldybės specialistė prie sudarytos sutarties su rangovais pridėjo dar papildomų medžių poreikį, todėl rangovai rinkosi, kuriuos medžius pjauti.

Konkursą yra laimėjusi UAB „Aplinkos darbai“, savivaldybės sutartis su jais turi baigtis lapkritį. Administracijos direktorius užsiminė, kad sutartis su šia įmone greičiausiai bus nutraukta, nes sutarties jie iki galo neįvykdė.

„Kitais metais planuojame pasirašyti kitokią sutartį, išskaidyti į kelis įkainius, kad įmonė nesakytų, kad šitą medį nori pjauti, šito nenori. Manau, renkant poreikį avariniams medžiams išpjauti, seniūnams reiks nurodyti ir medžio rūšį, skersmenį, vietą, kur tas medis auga, bei priežastį, kodėl jį reikia pjauti, o ne vien tai, kad kažkas pasiprašė. Galbūt mūsų specialistai atvažiuos ir pasižiūrės, ar tikrai juos verta šalinti“, – aiškino seniūnams administracijos direktorius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.