Virusas siautėja toliau: rajone 105 sergantieji, fiksuotos dvi mirtys

mobilus punktas palapine
Jau pirmadienį ryte Kęstučio gatvėje Šakiuose buvo statoma palapinė, atliekami kiti paruošiamieji darbai, o jau nuo šiandien mobilus patikros punktas turėtų pradėti darbą. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Dėl įsisukusio koronaviruso pirmadienį ryte prabilta apie būtinybę laikinai stabdyti UAB „Šakių laidotuvių namai“ veiklą, virusas neaplenkė ir Kidulių mokyklos. Iki pirmadienio ryto rajone 198 asmenys buvo saviizoliacijoje, iš jų 105 serga Covid-19, praėjusią savaitę fiksuotos ir dvi mirtys. Darbą jau šiandien turėtų pradėti mobilus patikros punktas.


„Šiandien gautas pranešimas apie 7 naujus atvejus. Dėl vieno iš jų izoliuotis turi beveik visi Šakių laidojimo namų darbuotojai, tad bent trumpam laikui pilnų paslaugų iš tos įstaigos gauti bus komplikuota, tačiau kalbantis su vadovybe, manau, sprendimai bus rasti“, – sekmadienį vakare informacija „Facebook“ dalijosi meras Edgaras Pilypaitis.

Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas Redas Juškaitis pirmadienį svarstė, kad nebus kitos išeities, kaip tik laikinai stabdyti veiklą, nes kontaktą su sergančiu turėjo visi įstaigos darbuotojai, išskyrus vairuotoją.

Ugdymo procesas koreguojamas ir Kidulių pagrindinėje mokykloje. Meras skelbė, kad kontaktinis ikimokyklinis ugdymas laikinai stabdomas, o pradinukai kol kas į mokyklą eiti galės, tačiau dėl virtuvės darbuotojų saviizoliacijos pirmadienį nebuvo organizuojamas maitinimas.

„Neramina tai, kad atvejų daugėja Sudargo–Kidulių pusėje ir jų jau turime Priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje bei pagrindinėje mokykloje...“ – mintimis socialinėje erdvėje dalijosi meras, pridūręs, kad šeštadienį rajone fiksuoti devyni nauji atvejai.
Covid-19 praėjusią savaitę pasiglemžė ir dviejų žmonių gyvybes.

Ketvirtadienį vakare meras dalijosi žinia, kad tarp sergančiųjų – ir „Varpo“ moksleivis, džiaugėsi, kad, anot jo, pasitvirtino sprendimas vyresniuosius ugdyti nuotoliniu būdu. Nuotoliniu būdu 5–12 klasių moksleiviai ugdomi ir toliau, o pradinukams pamokos vedamos mokykloje, nebent tam tikra klasė dėl galimų kontaktų laikinai pereina į nuotolinį.

Ekstremalių situacijų operacijų vadovas svarstė, kad nors rajone sergančiųjų 105, jo skaičiavimais, šis skaičius turėtų būti kone 20–30 mažesnis. Taip yra, kalbėjo R. Juškaitis, dėl tęsiamo nedarbingumo, nors realiai žmogus jau sveikas, tik galbūt dar silpniau jaučiasi.

Sulaukus reikiamo sprendimo jau pirmadienį pradėti mobiliojo patikros punkto įrengimo darbai. Savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas vylėsi, kad nuo antradienio punktas galėtų pradėti darbą.

„Jau daviau komandą, palapinę statys, kompiuteristas važiuoja įvedinėti sistemas, ką reikia“, – pirmadienį ryte informavo R. Juškaitis.

Planuojama, kad punktas dirbs 9–13 val. Registracija į jį bus vykdoma per Karštąją liniją trumpuoju numeriu 1808.

Patikslinimas:

Kai laikraštis jau buvo išsiųstas į spaustuvę, gavome patikslinimą, jog atlikus nuodugnų epidemiologinį patikrinimą, saviizoliacija UAB „Šakių laidotuvių namai“ darbuotojams visgi netaikoma, paslaugos bus teikiamos įprasta tvarka.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.