Tvarkomi duobėti kelio į Slavikus ruožai

keliu prieziura slaviku
Kelyje Šakiai–Slavikai vyksta kelio remonto darbai – asfaltuojamos kelio duobės blogiausiuose šio kelio ruožuose. D. Pavalkio nuotr.

Atšilus orams į darbus kibo ir kelininkai – bene savaitė kelyje Šakiai–Slavikai vyksta intensyvūs kelio asfaltuotos dalies remonto darbai. Kelininkai sako, jog paprastojo kelių remonto, kada iš naujo užasfaltuojamos išdaužos, šį sezoną sulauks visi rajoniniai keliai.
 
Anot AB „Kelių priežiūra“ Šakių meistrijos vyriausiojo inžinieriaus Vidmanto Diržiaus, jau pernai  tarnyba tvarkė šį rajoninį kelią – asfaltuotoje dalyje buvo lopomos duobės iš naujo jas išasfaltuojant. Tiesa, pernai buvo tvarkoma šio kelio atkarpa ties Gotlybiškių kaimu, kur padėtis buvo blogiausia, šįmet pasirinkta atkarpa tarp Šakių ir Duobiškių kaimo, nors bus tvarkomi visi duobėti kelio ruožai iki pat Slavikų.

„Tie asfaltavimo darbai vyksta periodiškai ir visi rajono keliai, kurie yra blogesnės būklės, kur atsiranda po žiemos duobės, tai juos ir tvarkome. Tam lėšų papildomai mūsų bendrovei skiria Kelių direkcija. Šį kelio tvarkymo etapą minėtame kelyje bus sudėta virš 100 tonų asfalto“, – aiškino V. Diržius.

Bendrovė, anot inžinieriaus, tvarko ne tik kelio išdaužas, bet periodiškai prižiūri ir kelkraščius. Jų žvyravimo finansavimui bendrovė taip pat pateikusi prašymą Kelių direkcijai, bet kol kas papildomų pinigų nesulaukė. Meistrijos vadovas pripažįsta, kad šiam keliui, kaip ir kitiems prastos būklės keliams, reikia kapitalinio remonto, tačiau tam finansavimą turi skirti kelio savininkas, t.y. Kelių direkcija. Pernai, tvarkant šio kelio asfalto išdaužas apie Gotlybiškių kaimo teritoriją, kelininkai sudėjo 160 t asfaltbetonio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.