Kol vieni seniūnai pluša, iš kitų laukiama proveržio

dabravolskis grincevicius
Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis (kairėje) sulaukė nemažai kritikos dėl pavėluotai atliekamų darbų ir iš to kylančių seniūnijos gyventojų nepasitenkinimo. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Rajono seniūnijose pats darbymetis – seniūnai giriasi, kad švarinimosi mėnuo šįmet tapo ne balandis, o kovas, kada seniūnijų teritorijose buvo intensyviai renkamos šiukšlės, tvarkomos pakelės, genimi medžiai ir krūmai, keisti šviestuvai ir daryti kiti svarbūs darbai. Pastarojo seniūnų pasitarimo metu paaiškėjo, kad ne visiems seniūnams sekasi gerai tvarkytis – kai kur dėl neatliktų darbų savivaldybės administracija žada daryti ir tarnybinius patikrinimus.
 
Seniūnijose – darbų įkarštis

Pavasarį darbų lauko teritorijose netrūksta, o rajono seniūnai per tradicinį pasitarimą pasakoja, ką per pastarąjį mėnesį nuveikė. Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius seniūnams pristatė naują kolegę – Žvirgždaičių seniūnę Giedrę Snudaitienę. Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis sako, kad teritoriją šįmet pradėjo tvarkyti anksčiau negu įprasta, o iki balandžio mėnesio padaryti ir pagrindiniai švarinimosi darbai.

„Miestelyje, apylinkėse jau nusigenėjom medžius. Šiuos darbus paspartino, kai vienas pilietiškas kraštietis patalkavojo paskolindamas neatlygintinai neseniai įsigytą nuosavą bokštelį, su kuriuo per tris dienas darbai buvo atlikti. Mes jam kažkada padėjom, o dabar jis, Antanas Vinzevičius, mums padėjo. Labai tuo džiaugiamės ir linkime, kad būtų daugiau tokių žmonių“, – sako Lekėčių seniūnas.

Griškabūdžio seniūnas Saulius Naumavičius taip pat papasakojo, kokie pagrindiniai darbai vyksta seniūnijoje ir kaip sekasi miestelio centre atlikti šaligatvių įrengimo darbus, kurie vykdomi iš savivaldybės vadinamųjų miestelių projektų. Seniūnas pastebėjo, kad miestelio centrą teks dar tvarkyti ir pačiai seniūnijai, nes kai kur liks tokių vietų, kurios nebus tvarkomos nei iš šio, nei iš Kelių direkcijos projekto lėšų, kai bus pradėta tvarkyti J. Jablonskio gatvė.

Lukšių seniūnas Vidas Cikana sako, jog jie visą darbo jėgą metė į dvaro parko tvarkymą, kur buvo intensyviai valomi išversti medžiai. Viešose erdvėse netrūko ir kitų darbų, kurie daromi ir kitose seniūnijose. V. Cikana pasidžiaugė, kad Lukšiai „pasispyrėjo gatvių apšvietimo klausimu“ – suvienodintos apšvietimo lempos miestelio centre, o „margutis“, kurio dar yra šalutinėse gatvelėse, taip pat numatytas sutvarkyti. Be to, seniūnas mano, jog dar yra ir kitų seniūnijos teritorijų, kurias verkiant reikia apšviesti tiek Plyniuose, tiek Liepalotų gyvenvietėje.

Proveržio laukia ir valdžia,  ir žmonės

„Darbų daug – pavasaris. Apsitvarkėm parką, baigiam apgenėti liepas, panemunės tvarkymui kviesimės talką. Greideriuojam kelius su savo mažiuku traktoriuku. Pastatėm Pavilkijo kaime tą saulės baterijų stotelę, dabar apšviesta sustojimo stotelė ir dalis kelio, kur yra įsukimas į gyvenvietę“, – vardijo nuveiktus darbus ir Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis, sulaukęs nemenkos kritikos iš savivaldybės administracijos. Administracijos direktorius D. Grincevičius pasakė pastabą dėl miesto gatvių apšvietimo, kuris panašus labiau į velykinį margutį, nes visose gatvėse šviečia skirtingų spalvų lempos, o kai kur apskritai apšvietimo nėra.

„Būtų gerai sistemiškai viską sutvarkyti, kad vienoje gatvėje šviestų vienodos lempos. Ar pats norėtumėt, kad jūsų namuose taip būtų?“ – problemą iškėlė D. Grincevičius.

Jam antrino ir rajono meras Edgaras Pilypaitis, kuris sakė, jog vietos gyventojai laukia proveržio ir jų kritika valdžiai dėl apšvietimo nėra visiškai nepagrįsta, nes tobulėti Gelgaudiškyje dar yra kur. Be to, anot mero, gyventojų kritika, kuri nuskambėjo ir socialiniuose tinkluose, kad netrukus bus apšviestas miškas Gelgaudiškyje (po parko projekto atliktų darbų – aut. past.), kai miestelyje dar yra neapšviestų gatvių, tikrai pagrįsta.

„Bent jau centrinė gatvė būtų visa apšviesta naujais šviestuvais, kurių tikrai turite pakankamą kiekį, o tas nuimtas lempas galima sudėti į tas neapšviestas gatves. Kai pasižiūri, kaip kiti miesteliai apšviesti – šviečia nuo... iki, o Šakiai ir Gelgaudiškis, kur yra miestai, trūksta tų pasikeitimų“, – sakė rajono meras.

Į pokalbį įsiterpė ir savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis, taip pat pasakęs kelias pastabas Gelgaudiškio seniūnui. Anot vedėjo, V. Dabravolskis dar nuo rudens nepasiėmęs vaizdo stebėjimo kamerų, kurių 14 vienetų savivaldybei davė Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras, kad šios būtų išdalintos seniūnams, jog šie galėtų apsaugoti labiausiai teršiamas vietas nuo nelegalių šiukšlintojų. Taip pat, anot A. Šlėderio, ši seniūnija dar nesugebėjo pasiimti informacinės lentelės-nuorodos, kuri turi būti pastatyta viešoje vietoje kaip ženklas, kad čia galima naudotis bevieliu internetu. Be to, Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas pastebėjo, kad šįmet nebuvo tvarkytas (net leidimas nepaimtas) dvaro parkas, kur reikia išvežti nuvirtusius medžius. Anot seniūno V. Dabravolskio, šituos parko tvarkymo darbus jis žada daryti rudenį, kada girininkas sutvarkys dokumentaciją, bus atlikta taksacija (medžių kokybinis įvertinimas).
Administracijos direktorius D. Grincevičius nutraukė šį kritikos ir seniūno atsakinėjimo į pastabas pliūpsnį ir patarė jam pasidaryti sąrašą, susidėlioti prioritetus, pagal kuriuos atliktų darbus.

„Negali šitaip būti. Žmonės laukia proveržio. Darysim tarnybinius patikrinimus“, – sakė administracijos direktorius.

E. Pilypaitis pastebėjo, kad jau du mėnesiai nėra atsakyta į jo oficialų raštą-paklausimą, kuriame meras prašė susidėlioti prioritetus, nusistatyti aiškią tvarką, pagal kurią būtų valomos apsnigtos gatvės, nes šįmet iš gyventojų sulaukta daug piktos kritikos ir pačioje savivaldybėje šiuo klausimu. Nors jau pavasaris, bet atėjus kitai žiemai ir vėl nebus aišku, kada atokesnių gyvenviečių gyventojai gali tikėtis nuvalytų kelių.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.