Ona Rakauskienė: „Dėl savo krašto žmonių dariau viską, kas buvo mano galioje“

rakauskiene kazlauskas
Dvylika metų vadovavusi Kriūkų seniūnijai, trečiadienį seniūnė Ona Rakauskienė baigė savo darbinę karjerą ir perdavė seniūnijos vairą į naujo seniūno Anatolijaus Kazlausko rankas. R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečiadienį Kriūkų seniūnijoje neeilinė diena – čia su savo pareigomis ir darbo kabinetu atsisveikino dvylika metų seniūnijai vadovavusi Ona Rakauskienė. Tą pačią dieną seniūnijos vairas buvo perduotas į naujo seniūno Anatolijaus Kazlausko rankas. Buvusi seniūnė iš visuomeninio gyvenimo sako niekur nedingsianti, priešingai – žada tapti aktyvia visuomenininke.

O. Rakauskienė sako nė nepajutusi, kaip greitai šiame darbe prabėgo metai. Su savo pareigomis ji turi atsisveikinti todėl, kad pagal Valstybės tarnybos įstatymą išėjus į pensiją nebegalima dirbti valstybės tarnautoju. Seniūniją O. Rakauskienė sako paliekanti ramia širdimi – ji dėl savo krašto žmonių stengėsi padaryti, ką galėjo – iš visos širdies atsidavė šiam darbui. Seniūnijai vadovauti Gerdžiūnuose gyvenanti O. Rakauskienė atėjo dar 2009 m., nurungusi kitus šešis kandidatus. Iki tol buvusi seniūnė 34-erius metus dirbo mokytoja, buvo direktorės pavaduotoja ugdymui, aktyviai dalyvauja Gerdžiūnų bendruomenės veikloje – kurį laiką jai vadovavo, o dabar yra bendruomenės tarybos narė.

Išėjusi į pensiją O. Rakauskienė daugiau laiko žada skirti sau, keliauti, grįš prie pamėgto hobio – siuvimo, aktyviau dalyvaus bendruomenės veikloje.

„Turėsiu ką veikti. Norisi pailsėt, daugiau sau laiko skirsiu. Dabar nebus  – ai, gal rytoj, nuo šiol bus kitaip – čia ir dabar“, – džiaugiasi O. Rakauskienė, kad turės daugiau laiko ir savo asmeniniams poreikiams.

Kalbėdama apie seniūnės darbą O. Rakauskienė sako, jog atėjo vadovauti seniūnijai įtemptu laiku, per krizę, ir galbūt visų gyventojų lūkesčių nepavyko išpildyti, bet tai, kas nuo jos priklausė, ji darė viską, kol neatsitrenkdavo į biurokratizmo ar finansų stygiaus sieną.   

„Ateidama dirbti labai aiškiai suvokiau, jog reikės daug ir sunkiai dirbti, kad bus finansinės kliūtys, kiš koją įstatymų netobulumai. Bet aš neskirsčiau darbų į mažus ir didelius, nes reikėjo imti ir viską daryti. Kartais kad ir mažas darbas yra kažkam svarbus, kažkam reikalingas“, – apie darbinę patirtį kalba buvusi seniūnė.

Pasak O. Rakauskienės, per keliolika metų seniūnijoje jai pavyko nuveikti nemažai darbų – sutvarkytos, apšviestos gatvės, pašalinti seni medžiai ir kt.

„Tačiau tai toli gražu nereiškia, kad jau viskas tvarkoje ir čia nėra ką veikt – dar reikia daug ką padaryti, o kai ką jau perdaryti. Seniūnijoje visada veiklos buvo ir bus. Ypač kai kalbama apie aplinkos tvarkymą. Mano nuomone, kiekvienas, kuris dirba, kažkurioje srityje padaro kažką gero. Juk nebūna taip, kad žmogus dirbo ir nieko nepadarė, tik gal viena sritis buvo labiau akcentuojama, kita – mažiau pastebima“, – apie seniūno darbo prasmę įžvalgomis dalijasi O. Rakauskienė.

Moteris pripažįsta, kad jai visą laiką dirbant labai rūpėjo žmonės, jų interesai, itin socialinės kaimiškos seniūnijos problemos, tad visada stengėsi padėti žmonėms. Pasak O. Rakauskienės, socialinių problemų seniūnijoje yra labai daug, o ateityje jų tik daugės, nes didžioji dalis gyventojų seniūnijoje sensta. Šiltai O. Rakauskienė atsiliepė ir apie savo kolegas seniūnus, su kuriais per tuos metus užsimezgė ir nuoširdi draugystė, kuri, tikisi, tęsis ir toliau.  

Trečiadienį, perduodant seniūnijos vairą naujam seniūnui A. Kazlauskui, buvusi seniūnė linkėjo, kad jam sektųsi visi darbai, kuriuos jis užsimojęs padaryti, tačiau tam, kad planai būtų įgyvendinti, jam pirmiausiai prireiks daug optimizmo ir ryžto, tad palinkėjo ištikus nesėkmėms niekada nenuleisti rankų.

Atsisveikinti ir pasveikinti O. Rakauskienės ta proga atvyko rajono meras Edgaras Pilypaitis ir administracijos direktorius Dainius Grincevičius. Administracijos vadovai pastebėjo, kad tai pirmas atvejis, kada seniūno pareigos perduodamos tiesiogiai, ne iš laikinai vaduojančių seniūnų rankų.

Rajono vadovas padėkojo seniūnei už tai, kad ši vadovaudama Kriūkų seniūnijai visada buvo ištikima savo credo „daryti gera yra gera“, už tai, kad ši suvokė, jog tarnystė žmogui tai yra ir užuojauta, ir pagalba, ir išklausymas. O. Rakauskienei padėkota už tai, kad jai visada buvo svarbu grožis, menas, tradicijų puoselėjimas, rūpinantis senuoju piliakalniu ir jo priežiūra, už tai, kad seniūnijoje atsirado medžio skulptūrų parkelis ir kitos edukacinės erdvės.

„Galbūt ateityje atsiras laiko, surikiavus visas savo mintis, išleisti ir antrąją savo poezijos knygelę“, – įteikdamas padėką O. Rakauskienei palinkėjo rajono meras.

Už gerą darbą savo buvusiai pavaldinei padėkojo ir savivaldybės administracijos direktorius D. Grincevičius, kuris kartu pasveikino ir naująjį seniūnų kolektyvo narį A. Kazlauską.

O. Rakauskienė pastebėjo, jog naujasis seniūnas iš anksto labai domėjosi seniūnijos veikla, o seniūnijoje pasirodė ne paskutinę jos darbo dieną, o žymiai anksčiau, tad ji pati dėl to seniūniją palieka ramiai, nes žino, jog jaunas, aktyvus žmogus taip pat darys naujus arba tęs pradėtus jos darbus. Taip pat buvusi seniūnė pažadėjo visada padėti naujam seniūnui, jeigu tik reikės, o A. Kazlauskas sakė, jog buvusią seniūnę skirs „gerosios valios ambasadore“.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.