Seniūnijose ne tik lapai grėbiami, bet vyksta ir kiti darbai

luksiai darbai kapinese
Lukšių seniūnija deda visas pastangas, kad civilinėse kapinėse kuo greičiau atsirastų vanduo ir apšvietimas, o prie darbų nevengia prisidėti ir pats seniūnas Vytautas Andziulevičius (viduryje). D. Pavalkio nuotr.


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Kaip ir kiekvieną mėnesį, taip ir per trečiadienį vykusį rajono seniūnų pasitarimą seniūnai aptarė svarbiausius darbus ir problemas. Dabar jau pabaigę žolės pjovimą, seniūnai rūpinasi lapų grėbimu. Atliekant rudeninius darbus, kai kam nepamaišytų ir modernesnė technika, o kai kas užsivedė statybas.

Seniūnai neslepia, kad rudenį daugiausiai susikoncentruoja į lapų grėbimą, kol kas didžioji dalis medžių dar su lapais, tad šį darbą teks dirbti dar ilgai. Lukšių seniūnas Vytautas Andziulevičius prasitaria, kad iš biudžeto prašys papildomų pinigų lapų siurbliui įsigyti, nes seniūnija nebeturi tiek darbo jėgos, kad pajėgtų sutvarkyti visą teritoriją. Dabar, anot seniūno, Lukšių seniūnija visas pajėgas metusi į civilinių kapinių grandiozinį užmojį – savo pastangomis užsibrėžė įsivesti centralizuotą vandenį bei apšvietimą.

„Norėtume, kad lapkričio 1-ąją žmonės jau pamatytų kitokį vaizdą kapinėse ir darbai būtų atlikti, o apšvietimas čia duotų dar daugiau jaukumo. Stengiamės kuo greičiau daryti, kad spėtume iki Vėlinių“, – sako V. Andziulevičius.

Lukšių seniūnas taip pat sunerimęs dėl pavojingai pasvirusių medžių, kuriuos bet koks smarkesnis vėjas gali nuversti ant gyventojų namų, kiemų, todėl ketina prašyti specialios savivaldybės komisijos leidimo, kad leistų juos pašalinti savo jėgomis. Į avarinių medžių sąrašą jie nepatenka.

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis pasidžiaugė, kad rudeniniam lapų grėbimo darbymečiui jo seniūnijoje labai pasitarnauja prie traktoriuko tvirtinamas lapų surinktuvas.

„Daug žmonių atstoja toks įrenginys, reikia sugrėbt tik iš pakraščių, o paskui jie surenka, nereikia daug žmonių tam darbui. Ypač dabar, kai tų žmonių trūksta. Tas rinktuvėlis kainuoja apie 400 eurų, tai labai apsimoka jį įsigyt“, – sako Gelgaudiškio seniūnas.

Jau esame ne kartą rašę, kad didžiosios rajono seniūnijos yra įsigijusios po vieną ar keletą lapų rinktuvų.

Lekėčių seniūnas Ričardas Krikštolaitis sako, kad jam dabar svarbu kaip nors įsigyti traktorių. Jis reikalingas ne tiek rudeniniams darbams, bet reikia ruoštis žiemai, nes, anot seniūno, jeigu užkluptų toks gausus snygis kaip pernai, tada seniūnija turėtų didelių problemų, nes neturi su kuo valyti kelių.

Barzdų seniūnė Jurgita Didžiulienė pasidžiaugė prie seniūnijos administracinio pastato naujai įrengta vietine kanalizacija. Šioje seniūnijoje beveik nėra centralizuotų nuotekų tinklų sistemos, tad seniūnija sumanė prie administracinio pastato įsirengti modernią vietinę nuotekų sistemą. Jos įrengimui savivaldybė skyrė 3 tūkst. eurų, o dabar darbai jau baigti ir seniūnija ja gali naudotis. Tačiau tai ne vieninteliai darbai, kurie vyksta šioje seniūnijoje – čia užsimota pasistatyti naują garažą.

„Mes neturime dirbtuvių ar garažų, tad pasinaudojome proga, kad mums perleido tas patalpas, kur yra gaisrinis savanorių automobilis, o šalia jo, nugriovę seną katilinę, mes statysime garažą. Čia planuojame laikyti ne tik darbinius automobilius, bet ir kitą ūkio inventorių. Garažo patalpos pasitarnaus ir tada, kai reikės tvarkyti traktorių, nes dabar tokie darbai būdavo daromi tiesiog lauke, o tas žiemą nėra malonu“, – pasakojo Barzdų seniūnė.

Anot seniūnės, dar kol kas vyksta tik senos katilinės griovimo darbai, bet netrukus žadama pradėti ir statybas. Garažo statyboms 11 tūkst. eurų skyrė savivaldybė, nors seniūnė nėra tikra, ar tų lėšų pakaks, nes statybinių medžiagų kainos kyla kasdien, bet žadama daryti tiek darbų, kiek bus lėšų. Darbus atlieka ne pati seniūnija su savo darbuotojais, o samdyti darbininkai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.