Jaunimo politikos įgyvendinimo rezultatai šoktelėjo į viršų

Jaunimo reikalų agentūra neseniai pateikė 2022 m. jaunimo politikos įgyvendinimo apžvalgą 60-yje Lietuvos savivaldybių. Agentūros duomenimis, praėjusiais metais Šakių r. įgyvendinta 91 proc. (2021 m. – 89,7 proc.) rekomenduotų jaunimo politikos užduočių, savivaldybė atsidūrė septintoje vietoje tarp devynių daugiausiai rekomenduotų jaunimo politikos užduočių  įgyvendinusių savivaldybių. Jaunimo politikos įgyvendinimo vertinimo rezultatai praėjusiais metais taip pat gerokai šoktelėjo į viršų.  

2022 m. jaunimo politikos įgyvendinimo vertinimas apima keturias sritis – darbą su jaunimu (atvirasis darbas, mobilusis darbas ir darbas su jaunimu gatvėje); jaunimo dalyvavimą, įgalinimą ir atstovavimą; jaunimo savanorišką veiklą; jaunimo politikos veiklos sričių administravimą (faktais ir žiniomis grįsta jaunimo politika).
 
Darbo su jaunimu srities įgyvendinimo reitinge savivaldybė šoktelėjo į 16-ą vietą (2021 m. buvo 29-oje). Bendras balas – 5,99. Jis susidėjo vertinant du kriterijus – atvirąjį darbą su jaunimu, t. y. atvirų jaunimo centrų skaičių, veiklą, gaunamas lėšas iš savivaldybės biudžeto ir mobilųjį darbą su jaunimu gatvėje. Rekomenduotos užduotys įgyvendintos 88,5 proc.

Lyginant su kitomis savivaldybėmis, neblogai  pasirodėme vertinant atstovavimą jaunimo interesams, jaunimo dalyvavimo, įgalinimo skatinimą – surinkome 4,11 balo iš 4,6 galimų (2021 m. – 3,97 balo). Šakių r. savivaldybė kartu su Trakų r. savivaldybe pasidalijo 7–8 vietas.

Atsižvelgiant į akredituotų savanorius priimančių organizacijų skaičių, planuotus ir pasiektus rezultatus savanoriškos veiklos srityje bei kitus rodiklius, jaunimo savanoriškos veiklos srities vertinime Šakių r. savivaldybė pakilo iš 45-os į 37 vietą. Ji surinko 2,63 balo iš 4,45 galimų (2021 m. – 1,42 balo). Rekomenduotos užduotys buvo įgyvendintos 72,7 proc.

Jaunimo politikos veiklos sričių administravimo įgyvendinimo reitinge su kitomis 30 savivaldybių dalinomės 7–36 vietas (2021 m. – 9–32 vietas). Šioje srityje geriausiai buvo vertinamos savivaldybės, atlikusios savivaldybės jaunimo problematikos tyrimą arba jaunimo politikos kokybės vertinimą. Dėmesys buvo kreipiamas ir į planavimą bei atskaitomybę – pateiktas ataskaitas, informacijos viešinimą. Atskirai rekomenduotų jaunimo politikos veiklos sričių administravimo įgyvendinimo ir vertinimo rezultatų palyginimas praėjusiais metais buvo nedarytas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px