Vėtra neaplenkė ir mūsų rajono

viesulas2Dėl savaitgalį kilusio stipraus vėjo dalis rajono gyventojų liko be elektros, ugniagesiai gelbėtojai šalino ant kelių užvirtusius medžius.

Jau sekmadienį daugelyje šalies rajonų vakarų, pereinančio į šiaurės vakarų vėjo greitis siekė 15-22 m/s. Pirmadienio ryte 7133 rajono gyventojai buvo likę be elektros. Lietuvoje be elektros liko apie 60 tūkst. vartotojų. Pasak AB „Lesto“ atstovės ryšiams su visuomene Editos Sirutienės, rajone elektros tiekimą tikimasi atnaujinti artimiausiu metu.

Ugniagesiai gelbėtojai dėl siaučiančio vėjo taip pat turėjo nemažai darbo. Jie šešiose vietose nuo kelio šalino medžius. Šie darbai buvo atliekami Gelgaudiškio, Kidulių, Sudargo, Lukšių seniūnijose. Šioje seniūnijoje virstantis medis nutraukė elektros laidus. Laidai kibirkščiavo ir Ritiniuose, Šakių seniūnijoje. Žmonės incidentų metu rajone nenukentėjo.

Savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis informavo, kad pirmadienį be elektros dirbo Lekėčių vidurinė mokykla ir Kudirkos Naumiesčio gimnazija. Nors patalpos buvo nešildomos ir problemų kėlė apšvietimas, pamokos šiose mokyklose vyko. Apie didesnius incidentus administracijos direktorius pirmadienį informuotas nebuvo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.