Lukšiuose – sporto aikštynas su specialia danga

luksiu_aikstynasAsta GVILDIENĖ

Lukšių bendruomenė, prieš trejetą metų įkūrusi savo centrą, šiandien gali drąsiai didžiuotis įgyvendinamais projektais ir sukurta patrauklia viešąja erdve. Lukšiečiai pasinaudojo Valstybės parama ir, gavę maksimalią 25 tūkst. litų sumą, prisidėjo prie miestelio įvaizdžio kūrimo ir sutvarkė aplinką priešais Siesarties vingio parką. Sparčiai įsibėgėjo ir kitas, jau gerokai solidesnis, per Šakių krašto vietos veiklos grupę įgyvendinamas bendruomenės projektas – rekonstruojamas sporto aikštynas, pritrauksiantis į Lukšius apie pusę milijono litų.

Nuotr. Lukšių sporto aikštynas - vienintelis rajone, kuriame įrengti specialia sportine danga padengti bėgimo takeliai.  

Sportiškiausia bendruomenė

Pasak Lukšių bendruomenės centro pirmininko ir projektų vadovo Sigito Bendoriaus, bendruomenė ne veltui praėjusiais metais pripažinta sportiškiausia bendruomene – čia sportuoja ir jaunas, ir senas. Lukšiečiai turi savo sporto klubą, remia moksleivių krepšinio komandą, organizuoja vasaros stovyklas, aktyvūs projektinėje veikloje. Todėl bendruomenei daug svarbiau investuoti į sporto aikštyną, nei statyti ar remontuoti bendruomenės namus, kurių, pasirodo, lukšiečiai neturi. „Nėra tokio poreikio, - tikino S.Bendorius. - Bendruomenė draugiška – susirenkam tai pas vienus, tai pas kitus. 46 žmonių būriui reikia nemažos salės, todėl naudojamės kultūros centro, Zyplių dvaro ar UAB „Gahlert tekstilė“ patalpomis.“
 
Spėjo į pravažiuojantį traukinį

Lukšių bendruomenės centras įsikūrė vos prieš trejetą metų, tačiau, pasak jo pirmininko, pačiu laiku spėjo įšokti į pravažiuojantį projektų traukinį. Nors už Valstybės suteiktus 25 tūkst. litų bendruomenė galėjo įsigyti tik statybinių medžiagų: vejos bordiūrų, trinkelių ir cemento, tačiau Lukšių seniūno ir projekto vadovo Vido Cikanos dėka sugebėjo sutvarkyti miestelio viešąją erdvę prie gimnazijos ir kultūros centro, kuri pagerino miestelio įvaizdį, skatino kaimo gyventojų užimtumą, norą burtis, bendrauti. Bendrų pastangų dėka čia sutvarkyta aplinka, pastatyti suoliukai ir šiukšliadėžės, sukurta nauja augalų kompozicija. Pasak S.Bendoriaus, seniūnas sugebėjo įrodyti, kad lukšiečiai ne tik „lapus moka dažyti“, bet ir daug kitų darbų atlikti pagal Darbo biržos viešųjų darbų programas. Taip pat reikėtų paminėti, kad bendruomenė aktyviai dalyvavo Zanavykų bankelio programoje „Zanavykai – zanavykų kraštui“. Už gautus 300 litų bendruomenė nupirko gėlių miestelio apželdinimui. Taigi, vienas projektas papildo kitą ir taip nesustojamai sukasi pradėtų darbų karuselė.

Dangas reikia saugoti

Lukšiečiai, o ypač Vinco Grybo gimnazijos bendruomenė džiaugiasi rekonstruojamu sporto aikštynu, kuriuo UAB „Baltik Sport“ ir UAB „Gintrėja“ dėka galės naudotis jau nuo šių mokslo metų pradžios. Bėgimo takeliai ir krepšinio aikštelė šiuo metu padengti specialia sportine danga, turinčia kokybės ir tarptautinių federacijų pripažinimo sertifikatus. „Bėda ta, kad tokią dangą reikia labai saugoti, - pripažino bendruomenės pirmininkas. – Ant jos negalima nei dviračiais, nei riedučiais važinėtis. Būtina dėvėti sportinę, dangos nedraskančią avalynę. Aišku, sargų nepristatysi, tad labai svarbus visos bendruomenės narių, tiek suaugusių, tiek vaikų sąmoningumas. Kas išsaugos mūsų turtą, jei ne mes patys?“ Įgyvendinant beveik pusės milijono vertės projektą „Laisvalaikio ir sporto infrastruktūros pagerinimas Lukšiuose“ ant senų pamatų šiandien įrengti nauji modernūs aikštynai ir bėgimo takeliai.

Projektas įgyvendinamas į priekį

Galima pasidžiaugti, kad visi suplanuoti projekto darbai šiandien atliekami labai sparčiai ir pralenkiant visus atlikimo grafikus. Prie gimnazijos parengta ir išasfaltuota kiemo praplatinimo aikštelė, kurioje vaikai galės saugiai laukti mokyklinio autobuso. Čia bus dar pastatytas suoliukas ir šiukšliadėžė. Lieka tik žolytę pasėti. „Kadangi pinigai ribojo, tai minkštos dangos užteko tik daliai bėgimo takelio – kita dalis naujai asfaltuota, - pasakojo S.Bendorius. – Jei ateityje pavyks pritraukti daugiau projektinių lėšų, stengsimės ir ant likusio bėgimo takelio pakloti minkštąją dangą. Juo labiau, kad pagrindas jau padarytas.“ Dar iki mokslo metų pradžios futbolo aikštėje turėtų būti pastatyti nauji vartai, o krepšinio aikštelėje tikimasi netrukus sulaukti krepšinio stovų. Kitais metais už aikštyno medžių planuojama vaikams įrengti 200 kvadratinių metrų žaidimų aikštelę, pastatyti apšvietimo stulpus, suoliukus, šiukšliadėžes ir biotualetą. Turint sporto bazę, jau bus galima organizuoti ir sportinius renginius.

Darbus pabaigs savo jėgomis

Daug prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjo dešinioji S.Bendoriaus ranka – žmona Rima. Ji tikino, kad ne visi numatyti darbai bus atliekami ES finansuojamomis lėšomis. Daug darbų bendruomenė stengsis pabaigti savo jėgomis. Gale minkštąja danga padengto bėgimo takelio planuojama įrengti šuolio į tolį aikštelę. Tam labai dėkinga takelio vieta – galima gerai įsibėgėti ir pasiekti aukštų rezultatų. Aikštyno kraštų sutvarkymui ir žolės užsėjimui artimiausiu metu numatoma sukviesti bendruomenės talką. S.Bendorius apgailestavo, kad neužteko lėšų aikštynui aptverti, bet tai bus galima įtraukti į ateities planus, kaip ir kultūros namų sutvarkymą – pagrindinę lukšiečių susibūrimo vietą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.