Žemės ūkio ministerija patenkino penkias rajono kaimo bendruomenių paraiškas

Šį pavasarį Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ragino kaimo bendruomenes teikti paraiškas valstybės paramai gauti. 2012 metams bendruomenių projektams finansuoti iš valstybės biudžeto buvo numatyta beveik 2, 9 mln. Lt. Į šį kvietimą atsiliepė net trylika mūsų rajono bendruomenių centrų. Deja, ne visi sulaukė teigiamo atsakymo.  Parama gali džiaugtis tik penki.

Net trylika mūsų rajono bendruomenių iš Gerdžiūnų, Girėnų, Mikytų, Lekėčių, Turčinų, Bliuviškių, Degutinės, Ritinių, Griškabūdžio, Keturnaujienos, Briedžių, Voniškių, Panovių pareiškė norą gauti valstybės paramą. Tačiau tik penkios iš jų gavo teigiamą atsakymą. Tai Ritinių bendruomenės centro projektas „Ritinių bendruomenės sūrio namai“ (paramos suma 16 874, 75 Lt), Voniškių kaimo bendruomenės centro projektas „Voniškiečiai startuoja“ (paramos suma 24 973 Lt), Degutinės kaimo bendruomenės centro projektas „Laisvalaikio ir sporto aikštelės įrengimas“ (paramos suma 25 tūkst.Lt), Girėnų bendruomenės centro projektas „Girėnų sporto aikštelės sutvarkymas“ (paramos suma 24 955 Lt) ir Bliuviškių bendruomenės centro projektas „Bliuviškių bendruomenės centro materialinės bazės stiprinimas“ (paramos suma 25 tūkst. Lt).
Iš ŽŪM įregistruotų 458 paraiškų buvo patenkintos tik 138.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.