Iš vargingo savivaldybės biudžeto „Vyčiui“ bus atseikėta 15 tūkst. eurų

vytisŠakių krepšinio klubui „Vytis“ rajono savivaldybė iš biudžeto skirs 15 tūkst. eurų. Nors ir ne vienbalsiai, tam pritarė rajono tarybos nariai.

Nuotr. Meras Juozas Bertašius pareiškė, kad savivaldybės prisidėjimas krepšinio klubui „Vytis“ nedidelis, nes didžiąją lėšų dalį sudaro rėmėjų pinigai.

Šakių krepšinio klubui „Vytis“ rajono savivaldybė iš biudžeto skirs 15 tūkst. eurų. Nors ir ne vienbalsiai, tam pritarė rajono tarybos nariai.

Tarybos narys Kęstutis Smirnovas prašė pagrįsti, kodėl savivaldybė iš savo biudžeto 15 tūkst. eurų skiria krepšinio klubui „Vytis“ remti (bendra asignavimų suma 55 tūkst. eurų).

„Buvo patikinta, kad yra sutartis, bet kai vakar paprašiau, administracijos direktoriaus pavaduotoja (Inga Cibulskienė – red.) jos nerado. Tai kokiu pagrindu tie pinigai skiriami?“ – teiravosi K. Smirnovas.

Jis akcentavo, jog buvo planuota, kad šioje krepšinio komandoje žais 60 proc. šakiečių, bus ugdomi vaikai. Dabar „Vyčio“ komandoje žaidžia vienas šakietis. Panašiai buvo ir tada, kai komanda vadinosi „Zanavyku“. Jaunosios kartos po „Vyčio“ vėliava taip pat niekas neugdo.

„Nėra sutarčių, nematome įsipareigojimų, manau, nelabai čia yra ką ir kalbėti“, – tikino tarybos narys.

Į tribūną tarybos posėdžio metu atsakyti į kilusius klausimus buvo iškviestas Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas (nes pinigai skiriami pagal Mokymosi visą gyvenimą ir sporto programą). Jis dar eidamas tribūnos link replikavo, kad „nelabai eina čia ką paaiškinti“.

„Lėšos dar tik numatytos, o ne skirtos“, – teigė vedėjas.

Meras Juozas Bertašius pareiškė, kad savivaldybės prisidėjimas nedidelis, nes didžiąją lėšų dalį sudaro rėmėjų pinigai.

Eglė Dragūnaitytė ragino susidėlioti aiškius prioritetus, pagal kuriuos būtų skirstomos visos savivaldybės lėšos.

„Kas mums svarbiau – ligoninė ar „Vytis‘? Kai bus aiškūs prioritetai, matysime, kam ir kiek galime skirti. Dabar stengiamės patrupinti visiems“, – mintimis dalijosi tarybos narė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.