Iš vargingo savivaldybės biudžeto „Vyčiui“ bus atseikėta 15 tūkst. eurų

vytisŠakių krepšinio klubui „Vytis“ rajono savivaldybė iš biudžeto skirs 15 tūkst. eurų. Nors ir ne vienbalsiai, tam pritarė rajono tarybos nariai.

Nuotr. Meras Juozas Bertašius pareiškė, kad savivaldybės prisidėjimas krepšinio klubui „Vytis“ nedidelis, nes didžiąją lėšų dalį sudaro rėmėjų pinigai.

Šakių krepšinio klubui „Vytis“ rajono savivaldybė iš biudžeto skirs 15 tūkst. eurų. Nors ir ne vienbalsiai, tam pritarė rajono tarybos nariai.

Tarybos narys Kęstutis Smirnovas prašė pagrįsti, kodėl savivaldybė iš savo biudžeto 15 tūkst. eurų skiria krepšinio klubui „Vytis“ remti (bendra asignavimų suma 55 tūkst. eurų).

„Buvo patikinta, kad yra sutartis, bet kai vakar paprašiau, administracijos direktoriaus pavaduotoja (Inga Cibulskienė – red.) jos nerado. Tai kokiu pagrindu tie pinigai skiriami?“ – teiravosi K. Smirnovas.

Jis akcentavo, jog buvo planuota, kad šioje krepšinio komandoje žais 60 proc. šakiečių, bus ugdomi vaikai. Dabar „Vyčio“ komandoje žaidžia vienas šakietis. Panašiai buvo ir tada, kai komanda vadinosi „Zanavyku“. Jaunosios kartos po „Vyčio“ vėliava taip pat niekas neugdo.

„Nėra sutarčių, nematome įsipareigojimų, manau, nelabai čia yra ką ir kalbėti“, – tikino tarybos narys.

Į tribūną tarybos posėdžio metu atsakyti į kilusius klausimus buvo iškviestas Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas (nes pinigai skiriami pagal Mokymosi visą gyvenimą ir sporto programą). Jis dar eidamas tribūnos link replikavo, kad „nelabai eina čia ką paaiškinti“.

„Lėšos dar tik numatytos, o ne skirtos“, – teigė vedėjas.

Meras Juozas Bertašius pareiškė, kad savivaldybės prisidėjimas nedidelis, nes didžiąją lėšų dalį sudaro rėmėjų pinigai.

Eglė Dragūnaitytė ragino susidėlioti aiškius prioritetus, pagal kuriuos būtų skirstomos visos savivaldybės lėšos.

„Kas mums svarbiau – ligoninė ar „Vytis‘? Kai bus aiškūs prioritetai, matysime, kam ir kiek galime skirti. Dabar stengiamės patrupinti visiems“, – mintimis dalijosi tarybos narė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.