Aerobinės gimnastikos varžybose – šakietės debiutas

umaraite sedbaraite
Nuotr. Šakių rajonui varžybose atstovavo Šakių cirko mokyklos sportininkė Aurėja Šedbaraitė. Ji nuotraukoje su trenere bei varžybų organizatore Kristina Umaraite.


Vasario 18 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko respublikinės aerobinės gimnastikos varžybos, kuriose dalyvavo daugiau nei 400 sportininkų iš visos Lietuvos. Varžybų metu išdalinta 100 taurių, 200 medalių.
 
Komandos į Šakiuose jau trečią kartą organizuojamas varžybas atvyko iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Alytaus, Jonavos, Lazdijų ir kitų miestų bei rajonų. Šakių rajonui varžybose atstovavo Šakių cirko mokyklos sportininkė Aurėja Šedbaraitė. Ji buvo ne tik vienintelė dalyvė iš Šakių, tačiau Aurėjai tai buvo pirmas startas aerobinėje gimnastikoje. Tiesa, prizinės vietos debiutantei užimti nepavyko.

Varžybų mero Edgaro Pilypaičio taurė atiteko daugiausiai balų surinkusiam klaipėdiečiui Aleksandrui Maškovui, treniruojamam Violetos Masiulienės ir Jovitos Muntianienės.

Varžybų organizatorė Kristina Umaraitė džiaugiasi, kad aerobinės gimnastikos varžybose Šakiuose kiekvienais metais dalyvauja vis daugiau sportininkų, pasiekiami vis aukštesni rezultatai, išdalinama vis daugiau apdovanojimų. Be to, antrus metus varžybos vyksta ant profesionalios gimnastikos dangos.

„Panašu, kad ši šaka pritraukia vis daugiau jaunimo sportuoti. Visi labai noriai dalyvauja ir laukia varžybų“, – džiaugėsi aerobinės gimnastikos trenerė K. Umaraitė.

Aerobinės gimnastikos dalyviai ritmiškai pagal muziką turėjo atlikti aukšto intensyvumo judesius, su įterpiamais sudėtingais elementais. Dvi teisėjų brigados vertino sportininkų artistiškumą, meistriškumą ir judesių sudėtingumą ir išrinko geriausius Lietuvos aerobinės gimnastikos sportininkus.

Organizatorė dėkoja visiems prie varžybų organizavimo prisidėjusiems rėmėjams bei pagalbininkams.

„Draugo“ inf. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px