Aerobinės gimnastikos varžybose – šakietės debiutas

umaraite sedbaraite
Nuotr. Šakių rajonui varžybose atstovavo Šakių cirko mokyklos sportininkė Aurėja Šedbaraitė. Ji nuotraukoje su trenere bei varžybų organizatore Kristina Umaraite.


Vasario 18 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko respublikinės aerobinės gimnastikos varžybos, kuriose dalyvavo daugiau nei 400 sportininkų iš visos Lietuvos. Varžybų metu išdalinta 100 taurių, 200 medalių.
 
Komandos į Šakiuose jau trečią kartą organizuojamas varžybas atvyko iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Alytaus, Jonavos, Lazdijų ir kitų miestų bei rajonų. Šakių rajonui varžybose atstovavo Šakių cirko mokyklos sportininkė Aurėja Šedbaraitė. Ji buvo ne tik vienintelė dalyvė iš Šakių, tačiau Aurėjai tai buvo pirmas startas aerobinėje gimnastikoje. Tiesa, prizinės vietos debiutantei užimti nepavyko.

Varžybų mero Edgaro Pilypaičio taurė atiteko daugiausiai balų surinkusiam klaipėdiečiui Aleksandrui Maškovui, treniruojamam Violetos Masiulienės ir Jovitos Muntianienės.

Varžybų organizatorė Kristina Umaraitė džiaugiasi, kad aerobinės gimnastikos varžybose Šakiuose kiekvienais metais dalyvauja vis daugiau sportininkų, pasiekiami vis aukštesni rezultatai, išdalinama vis daugiau apdovanojimų. Be to, antrus metus varžybos vyksta ant profesionalios gimnastikos dangos.

„Panašu, kad ši šaka pritraukia vis daugiau jaunimo sportuoti. Visi labai noriai dalyvauja ir laukia varžybų“, – džiaugėsi aerobinės gimnastikos trenerė K. Umaraitė.

Aerobinės gimnastikos dalyviai ritmiškai pagal muziką turėjo atlikti aukšto intensyvumo judesius, su įterpiamais sudėtingais elementais. Dvi teisėjų brigados vertino sportininkų artistiškumą, meistriškumą ir judesių sudėtingumą ir išrinko geriausius Lietuvos aerobinės gimnastikos sportininkus.

Organizatorė dėkoja visiems prie varžybų organizavimo prisidėjusiems rėmėjams bei pagalbininkams.

„Draugo“ inf. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.