Galiūnų turnyre varžovus nugalėjo kraštietis

jokubaitis - organizatoriu foto
Septynerių metų užsieniečių laimėjimus šįkart nutraukė lietuvis, kraštietis Audrius Jokūbaitis – jis lipo ne tik ant aukščiausio pakylos laiptelio, bet vienoje iš rungčių užfiksavo rekordą. (Organizatorių nuotr.)


Savaitgalį Marijampolėje įvyko jau 29-asis tradicinis tarptautinis galiūnų turnyras. Jame varžėsi 10 stipruolių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Čekijos, Slovakijos, Vengrijos, Prancūzijos bei Ukrainos, o visus nugalėjo šakietis galiūnas Audrius Jokūbaitis.
Jau septynerius metus paeiliui ant aukščiausio garbės pakylos laiptelio šiame turnyre lipo užsieniečiai. Šį kartą jų laimėjimus nutraukė lietuvis, kraštietis Audrius Jokūbaitis, 190 cm ūgio 122 kg sveriantis galiūnas.

Jis turnyre surinko 46,5 taško. Nuo jo 4,5 taško atsiliko ukrainietis Pavlo Kordiyaka, tiek pat taškų surinko ir trečiąją vietą iškovojo galiūnas iš Latvijos Janis Šleckus. Lietuvos garbę taip pat gynęs Mantas Lalas užėmė ketvirtą poziciją.

Galiūnams teko įveikti šešias daug jėgos ir ištvermės pareikalavusias rungtis: kelti rąstą, kelti maišus į automobilį, įveikti atkėlimo rungtį, versti padangą, nešti svarmenį, nešti Lietuvos formos metalinį skydą. Žiūrovams buvo pristatyta dar nematyta „Heraklio laikymo“ rungtis, kuomet galiūnai laiko dvi į šalis svyrančias kolonas.

Daug emocijų suteikė abiejų lietuvių pasirodymas paskutinėje 170 kg skydo „Lietuva“ nešimo rungtyje. Pradžioje skydą 89 m 78 cm nunešė M. Lalas, bet jau tapo aišku, kad jis turnyro įskaitoje liks ketvirtas. Publika stovėdama plojo visą distanciją su svarmeniu žygiavusiam A. Jokūbaičiui. Naujai pagamintą metalinį Lietuvos formos skydą jis nunešė 98 metrus ir užfiksavo šios rungties rekordą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.